Kilépett Botka László az MSZP-ből

  • narancs.hu
  • 2019. október 28.

Belpol

Egy korszak véget ért.

Az MSZP egyik emblematikus polgármestere, egykori miniszterelnök-jelöltje szakított pártjával: Botka László hétfőn távozott a szocialista pártból – tudta meg az Index.

"Aki figyelemmel kísérte a mozgásomat, láthatta, hogy a döntést a kilépésről lelkileg már két éve meghoztam. Csak nem akartam tavaly és az idén a választási kampányok időszakában ezzel tematizálni a közbeszédet" – nyilatkozta a lapnak Botka László.

A polgármestert hiába kérdezték az MSZP-sekhez fűződő viszonyáról és a párt jövőjéről, azt mondta, nem kíván „sarat dobálni” egykori pártjára.

"Jó munkát kívánok az MSZP-nek, ennél többet nem mondok róluk többé." – jelentette ki.

Botka azt mondta, hogy szegedi polgármesterként az ellenzéki összefogásért dolgozik továbbra is, az Összefogás Szegedért Egyesület színeiben folytatja ezt a politikai munkát.

Pénteken még csak arról írtunk, hogy nem ült be az MSZP-frakcióba, ami tulajdonképpen már akkor azt jelentette, hogy nyíltan szakított a párttal. Ezen az ülésen Botka azt is bejelentette, hogy Joób Mártonnal, Avramov Andrással, Kovács Tamással és Simon-Fiala Donáttal együtt megalakítják az Összefogás Szegedért Egyesület frakcióját, aminek ő is a tagja lesz.

Botka László nem az MSZP-frakcióba ül be a szegedi közgyűlésben

Úgy tűnik, egy szakításnak lehetünk a szemtanúi. Pénteken Szegeden is megtartották a képviselő-testület alakuló ülését, ahol igazán érdekes dolgok történtek. Botka László polgármester ugyanis bejelentette, hogy Joób Mártonnal, Avramov Andrással, Kovács Tamással és Simon-Fiala Donáttal együtt megalakítják az Összefogás Szegedért Egyesület frakcióját, aminek ő is a tagja lesz.

Figyelmébe ajánljuk