Vona Gábor vitára hívta Magyar Pétert

  • narancs.hu
  • 2024. március 4.

Belpol

Egyben cáfolta a Második Reformkor elnöke, hogy Varga Judit volt férje, új pártja listavezetője lenne.

Vona Gábor úgy érezte, kénytelen nyilvánosan cáfolni Magyar Péterrel kapcsolatban, hogy

Nem kerestünk téged, és tudomásom szerint te sem bennünket."

A Második Reformkor elnökének elmondása szerint az elmúlt napokban több újságíró is megkereste, hogy igaz-e az a terjedő pletyka, hogy Magyar Péter új pártja listavezetője lesz.

"Ha valaki nyitott és megértő abban, ha egy ember megváltozik és szembenéz a korábban képviselt álláspontjával, az pont én vagyok. Érdeklődéssel figyelem a megnyilvánulásaid, ahogy azt is, ahogy az ellenzéki pártok egymásra licitálnak érted, hogy a hirtelen jött népszerűségedet becsatornázzák, és azt is, hogy a kormány mekkora erőket mozgat, hogy bohócnak állítson be" – írta Vona, aki az elmúlt napokig nem gondolta, hogy Magyar ügyében a Második Reformkornak bármit mondania kellene, de ha már úgy alakult, hogy (állítólagos) pletykák terjednek, azért megnyilvánult, baj ne legyen.

"Most, hogy minden bizonnyal politikai szerepvállalásra adod a fejed, a helyzet megváltozott.

Ezúton szeretnélek meghívni egy kulturált és higgadt vitára az ország jövőjéről. Az ország polgárosodását a Második Reformkor szerint az érdemi és konstruktív vitakultúra meghonosítása alapozhatja meg. Mutassuk meg együtt, hogy ez lehetséges! A NER lebontásáért végzett munkádhoz sok sikert, erőt és alázatot kívánok!"

írja nyílt levele végén Vona. 

Mint ismert, Magyar Péter, Varga Judit háttérne vonulását és Novák Katalin lemondását követően lépett akcióba, és a NER szennyesének kiteregetését ígéri. Néhány nappal ezelőtt elismerte, új párt létrehozásán munkálkodik. Március 15-re pedig úgynevezett zászlóbontást hirdetett.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk