Vona megszavazta volna a felhatalmazási törvényt

  • narancs.hu
  • 2020. március 24.

Belpol

A volt Jobbik-elnök szerint "másodlagos", hogy a kormány visszaél-e felhatalmazással.

Közösségi oldalán írt arról Vona Gábor, a Jobbik volt elnöke, hogy ő megszavazta volna felhatalmazási törényt. A jelenleg Jakab Péter vezette párt egyébként nemmel szavazott a törvényre.

A volt képviselő érvelése meglehetősen csavaros: szerinte az ellenzék az ország szétszakítottságát erősítette azzal, hogy nem szavazta meg a törvényt, és a kormány ezt akarta valójában.

"Értem én az ellenzék félelmeit, nekem aztán nem kell erről semmit elmagyarázni. De azzal, hogy nem támogatták ezt a törvényt, valójában a szétszakítottságot erősítették. És ez pedig pont a kormány érdeke" - írja.

Hozzáteszi, szerinte "másodlagos", hogy a Fidesz visszaélhet a felhatalmazással, mert úgyis elsöpri majd őket a nép vagy a történelem, de Vona szerint az most fontosabb lett volna, hogy egységes legyen az ország. "Talán ma egyedül Karácsony Gergely viselkedett államférfiként" - teszi hozzá.

"Milyen jó lett volna, ha az összes párt vezetője, ellenzéké és kormánypártoké ma (most az egyszer?) azt üzeneték volna, egymás mellett állva: közösen fogjuk legyőzni ezt a vírust" - írja Vona, aki ezért megszavazta volna a törvény sürgősségi tárgyalását, de Orbán helyében az ellenzék felé is tett volna engedményt, "hogy az ne érezze magát ugyanúgy csapdába csalva, mint az elmúlt 10 évben mindig" - bár Vona ezt nem részletezi, ez utóbbi ugyanúgy nem történt meg.

Nyugtassa magát Naranccsal a kényszerű otthonlét idején!

Továbbra se érjék be a napi hírek özönével, hanem pillantsanak mögéjük! S tegyék ezt velünk! Járjunk együtt a dolgok végére! Kedves olvasóink, vészhelyzet van, s ilyenkor mindennél fontosabb a tisztánlátás. Ezért jó szívvel javasoljuk, hogy továbbra se érjék be a napi hírek özönével, hanem pillantsanak mögéjük! S tegyék ezt velünk!

Figyelmébe ajánljuk