Több mint 140 milliót költött Magyar Pétert gyalázó posztok hirdetésére a Megafon

  • narancs.hu
  • 2024. április 12.

Belpol

Eddig, az elmúlt 30 napban.

Elképesztően komoly összeget,

több mint 140 millió forintot költött hirdetésekre a Facebookon a Megafon az elmúlt 30 napban

 írja a Telex a Meta Ad Library adatait elemezve. A kormánypárti propagandát hirdető, azt sajátos stílusban tukmáló influenszergyár

március 10. és április 8. között 206 posztot szponzorált, összesen 143 645 512 forintért. A hirdetett tartalmak többsége Magyar Pétert gyalázta,

kisebb részben pedig a közelgő önkormányzati és EP-választások miatt a hazai ellenzéket és Brüsszelt támadták.

A második legnagyobb Magyar Pétert lejárató hirdető a CÖF volt, melynek havi számlája 63 millió forinot tett ki.

A lap összesítése szerint a Megafon tíz millió forinttal többet költött az elmúlt egy hónapban, mint 2021-ben, az ellenzéki előválasztás idején öt hét alatt. A mostaninál nagyobb számlja csak a 2022-es országgyűlési választások előtt volt: akkor az utolsó négy hétben 266 milliót, az az előtti hónapban pedig 163 milliót költöttek.

Érdekes, hogy a Megafon egyik legnépszerűbb arca, Rákay Philip ebben a kampányban szinte egyáltalán nem vesz részt, viszont nagyon sok pénz megy el az új, alig 10-20 ezres követőtáborral bíró figurák (Ibolya Csenge, Szarvas Szilveszter, Korondy Tamás) felépítésére. De a Megafon messze a legtöbb pénzt, egy hónap alatt közel 35 millió forintot Bohár Dániel posztjainak népszerűsítésére fordította.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk