Zaklatás miatt tett feljelentést az államtitkár, miután leleplezték a hamis vagyonnyilatkozatát

  • narancs.hu
  • 2016. augusztus 9.

Belpol

Újabb mélypont.

A Direkt36 sorozatot indított a vagyonbevallási rendszer visszásságairól. Mészáros Lőrint ugyanúgy szerepelt már a gyűjtésben, mint Varju László DK-s képviselő. Egy külön oldalt is létrehoztak a 444-gyel és a Transparencyvel, amellyel átláthatóbbá próbálják tenni a bevallásokat.

Orbán Viktor nem kívánt reagálni a felmerült kérdésekre, hacsak azt nem tekintjük reakciónak, hogy miután Juhász Péter a Direkt36 cikke nyomán azt követelte, Orbán számoljon el a vagyonával, a Fidesz újabb vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezett Juhász ellen.

false

 

Fotó: MTI - Czeglédi Zsolt

Tasó László államtitkár ennél is tovább ment. Korábban legalább nyolc alkalommal fenyegette nyilvánosan a Direkt36-ot és más szerkesztőségeket azzal, hogy különféle pereket indít - írja az oknyomozó portál. Az is emlékezetes, hogy amikor az Index videósai a politikus házánál próbáltak érdeklődni, azonnal kiszállt a rendőrség, és véletlenszerűen pont őket igazoltatta.

Az államtitkár zaklatás miatt feljelentést tett a rendőrségen, és a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Direkt36-tal közölte, hogy meg is indították a nyomozást, amely egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik. Az Index ügyvédje elmondta: nem tud róla, hogy valaha munkájukat végző újságírók ellen zaklatás miatt eljárás indult volna.

Tasóról már három éve részletes portrét közöltünk, ez után a feljelentés után pedig kiemelt figyelemmel követjük majd minden korrupciógyanús ügyét.

Figyelmébe ajánljuk