Zelenszkij is gratulált Novák Katalinnak

  • narancs.hu
  • 2022. május 20.

Belpol

De a magyar köztársasági elnököt köszöntötte mások mellett Emmanuel Macron is.

Novák Katalin köztársasági elnök Facebook-oldalán tett közzé néhány levelet azok közül, amelyekben országok vezetői, államfői és királyok gratulálnak hivatalba lépése alkalmából.

A levélírók között ott van Volodimir Zelenszkij is. Az ukrán elnök többek között azt írta:

Az Ukrajna elleni fegyveres támadás brutális támadás lett a béke és a szabadság közös értékei ellen, amely egyesíti országaink népeit és az egész demokratikus világot.

Hozzátette: nagyra értékelik a Magyarország által nyújtott humanitárius segítséget, amelyet Ukrajna állampolgárai kapnak, akik kénytelenek menedéket keresni máshol. Egyúttal számítanak a további támogatásra többek között az oroszok elleni szankciók fokozásában, beleértve az energetikai szektor is.

Emmanuel Macron francia elnök azt írta, ismeri Novák Katalin elkötelezettségét a két ország közötti barátság és együttműködés elmélyítésében, valamint a frankofónia támogatásában személyes és politikai pályája során.

Kívánom, hogy országaink tovább erősítsék azokat a kapcsolatokat, melyek összekötnek. Az Európánk előtt álló fő kihívások erőteljes emlékeztető egységünk fontosságára és az Európai Unió cselekvési képessége fejlesztésének egyre nagyobb szükségességére

– tette hozzá Macron, aki azt is kívánja, hogy a két ország ehhez aktívan tudjon hozzájárulni, erősítve egyúttal a demokrációt és a jogállamiságot a kontinensen.

A gratulálók sorában van még egyébként többek közt Aleksandar Vucic szerb elnök, VI. Fülöp spanyol király, Sergio Mattarella olasz miniszterelnök és Isaac Herzog izraeli elnök is. Az összes levelet el lehet olvasni magyar nyelven Novák posztjában.

Az összes közzétett levél elolvasható itt:

Az elmúlt napokban rengeteg gratulációt kaptam a világ minden szegletéből. Köszönöm a jókívánságokat és bízom az...

Posted by Novák Katalin on Friday, May 20, 2022

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk