17 év fegyházra ítéltek egy férfit, aki a Hős utcában agyonverte az élettársát

  • narancs.hu
  • 2024. április 8.

Bűn

Legalább 52 sérülést okozott a meggyilkolt nőnek.

A Fővárosi Törvényszék különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt 17 év fegyházbüntetésre ítélt egy férfit, aki úgy megverte az élettársát a Hős utcai lakásukban, hogy a nő a helyszínen meghalt.

Az ítélet szerint a kábítószer-élvező életmódot folytató terhelt és a sértett élettársi kapcsolatban élt egymással. A vádlott rendszeresen veszekedett a nővel, akit esetenként meg is vert. 2021. július 29-én kora hajnalban a terhelt ököllel és egy, a nyomozás során ismeretlenül maradt eszközzel a sértettet kitartóan és testszerte ütlegelte, legalább 52 sérülést okozva neki.

A férfi a történtek után – az életveszélyes koponya- és hasi sérüléseket szenvedett sértettet hátrahagyva – távozott a lakásból, ahová csak egy nap múlva tért vissza. A vádlott már csak akkor fordult a szomszédokhoz segítségért, amikor a nő egyik ismerősének gyerekei megjelentek a lakásnál. Az időközben értesített mentők már csak a nő halálának beálltát tudták megállapítani.

Hős utca

  Hős utca
 
A bíróság a terhelt kétséget kizáró bűnösségét – a vádlott tagadásával szemben – a kamerafelvételek, a tárgyi bizonyítékok, a szemlefotók és jegyzőkönyvek, tanúvallomások és a szakértői vélemények alapján állapította meg.

A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte a terhelt antiszociális személyiségzavarát, míg súlyosító körülményként vette figyelembe a vádlott kábítószer-fogyasztó életmódját, hogy tettét többszörösen büntetett előéletűként, visszaesőként és hozzátartozó ellen követte el.

Az ítélet nem jogerős, mivel azzal szemben az ügyészség súlyosításért, míg a vádlott és védője felmentésért jelentett be fellebbezést. A bíróság a terhelt letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk