24.hu: Mészáros Lőrinc bizalmasát gyanúsítottként hallgatták ki

  • narancs.hu
  • 2020. június 20.

Bűn

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt.

Vörös József ügyvédet, Mészáros Lőrinc közeli emberét a hatmilliárd forint kárt okozó Széchenyi Bank egykori igazgatósági tagjaként gyanúsították meg – értesült a 24.hu. „Az ügyészség szerint a bankot működtető bűnszervezet hiteleket helyezett ki olyan esetekben is, ha a hitelt igénylő gazdasági társaság kölcsönhöz nem juthatott volna. A hitelezett cégek a kölcsönt nem fizették vissza, azokból a pénzintézet közvetett tulajdonosának cége gazdagodott, miután a társaságok a felvett összeg döntő hányadát rövid időn belül, különböző cégek közbeiktatásával, előre meghatározott módon továbbutalták, ezzel fedezve például a bank tőkeemelését” – írja a lap.

Vörös még 2016-ban került be a köztudatba Mészáros Lőrinc bizalmasaként, amikor elismerte, hogy Mészáros nevében licitált egy árverésen egy termőföldre. Az ügyvéd korábban Simicska Lajossal is jó kapcsolatot ápolt, Orbán Viktorhoz való közelebbi viszonyát pedig a lap szerint az bizonyítja, hogy Vörös bekerült a miniszterelnök által alapított Puskás Akadémia vezetőségébe is.

Egy huszár kidőlt

Töröcskei István, Simicska Lajos hű fegyvertársa, elvesztette Orbán bizalmát. De mi is vezetett a nemzeti érzelmű bankár bukásához? (Kedden őrizetbe vették a Széchenyi Bank egykori vezetőit. Pár éve megírtuk, mi történt a Simicskához egykor közel álló pénzintézetnél, most újraközöljük 2014-es cikkünk.)

Figyelmébe ajánljuk