65 illegális bevándorlót zsúfoltak két I. kerületi lakásba

  • narancs.hu
  • 2023. november 3.

Bűn

Egy török és egy grúz férfi biztosította a szállást. 

A megalapozott gyanú szerint egy nemzetközi embercsempész hálózat 65 embert kívánt Budapesten át Németországba csempészni. A budapesti szállás biztosításában részt vett egy 26 éves török és egy 32 éves grúz férfi – írja az ügyészség közleményében. 

A 65 illegális határátlépő 2023. október elején, Budapesten két I. kerületi lakásban tartózkodott ideiglenesen. A török férfi látta el a több tucat személyt étellel, akik magukat később török, illetve afgán állampolgárnak vallották, azonban személyazonosságukat és jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták. A török férfi a telefonjaikat elvette, grúz társa pedig a lakások ajtaját rájuk zárta, így a lakásokat nem tudták elhagyni.

Amikor a rendőrség 2023. október 9-én intézkedett a lakásoknál, a két férfi el akart menekülni. A grúz férfi gépkocsival elhagyta a helyszínt, azonban a VIII. kerületben végül elfogták.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészet bűntettével gyanúsított 2 férfi letartóztatására tett indítványt. A nyomozási bíró a két gyanúsított letartóztatását elrendelte a szökés-elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye, valamint a bizonyítás háborítatlanságának biztosítása miatt, a bíróság döntése ellen a grúz férfi védője fellebbezéssel élt, a határozat azonban a grúz gyanúsítottal szemben is véglegessé vált másodfokon.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk