Autós ámokfutás Óbudán: ötven méteren át vitte a sofőr az elgázolt közterület-felügyelőt

  • narancs.hu
  • 2021. július 20.

Bűn

Az igazoltatástól menekülő férfit az sem érdekelte, hogy valakit elüt, a motorháztetőn "szállította" áldozatát.

Tragikus véget is érhetett volna az óbudai eset, melyről a police.hu számolt be. A rendőrségi portál szerint július 18-án a délutáni órákban két közterület-felügyelő megállított egy autóst a III. kerületi Hídfő utcában. Igazoltatni szerették volna a fiatal férfit, ám ő inkább a menekülést választotta: a kocsi előtt álló felügyelőt elütötte, majd közel 50 méteren keresztül az autó motorháztetőjén vitte magával, míg a férfi a földre esett.

Az intézkedő közterület-felügyelőt a mentők könnyű sérülésekkel vitték kórházba, más nem sérült meg az eset során. A 22 éves ámokfutó sofőr másnap délután maga ment be a rendőrségre, miután ismerőseitől megtudta, hogy keresik a gázolás miatt.

A férfit hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és járművezetés eltiltás hatálya alatt bűncselekmények gyanújával hallgatták ki a Budapesti Rendőrfőkapitányságon – utóbbi gyanúsítás azt is megmagyarázza, hogy miért hajtott el pánikszerűen, emberéletet is veszélyeztetve a Hídfő utcából. A férfit őrizetbe vették.

 

(Képünk illusztráció.)

 Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk