Az OBH elnöke vizsgálatot indít a Schadl-ügyben

  • narancs.hu
  • 2022. január 29.

Bűn

A Fővárosi Törvényszéken.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke még tavaly nyáron el akarta érni, hogy kirúgjanak egy olyan bírót, aki Schadl szerint az ő útjában állt. 

Schadl célja elérése érdekében megkereste Senyei György Barnát, az Országos Bírói Hivatal elnökét, aki összekötötte Schadlt Tatár-Kis Péterrel, a Fővárosi Törvényszék elnökével. Később Tatár-Kis el is ismerte, hogy találkozott Schadl Györggyel. Az ügyben rövid vizsgálat indult, de az érintett bírót nem rúgta ki, mivel "a kollégával szemben sem fegyelmi, sem egyéb eljárás kezdeményezésére nem láttam alapot" – írta korábbi közleményében Tatár-Kis.

Hétfőn az ügyben újabb vizsgálat indul, az OBH elnöke ugyanis egy tegnapi határozatban arról ír, hogy az OBH célvizsgálatot kezdeményez a Fővárosi Törvényszéken, amely során azt fogják megnézni, hogy Schadl György mi alapján tett bejelentést a bíróval kapcsolatban, a Fővárosi Törvényszék pedig hogyan kezelte ezt a helyzetet.

A dokumentum szerint Ribai Csilla, a Fővárosi Ítélőtábla elnöke, Túri Tamás, a Pécsi Ítélőtábla elnöke és Benkő Imola, az Országos Bírósági Hivatal Jogi Főosztályának főosztályvezetője fog az ügyben vizsgálódni. A jelentésnek április közepéig kell elkészülnie.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

 

 

 

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.