Beismerő vallomást tett Hegedüs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott volt munkatársa

  • narancs.hu
  • 2019. április 16.

Bűn

Védője szerint Bogdán eltévedt a világban, és talán majd megtalálja az útját.

Ma volt Bogdán László tárgyalása, aki korábban Hegedüs Zsuzsa miniszterelnöki megbízottnak dolgozott, ám 2014-ben elküldték Hegedüs alapítványától. Tekintve, hogy Bogdán több, mint egy évig nem jelent meg a bíróságon, meglepő az a tény, hogy ma nemcsak elment, de beismerő vallomást is tett.

Az egykori titkár ellen még 2016-ban emeltek vádat, mert jogosulatlanul igényelt magának szolgálati autót sofőrrel együtt. Többször előfordult, hogy Rózsafára vitette magát, ahol időközben polgármester is lett a Fidesz-KDNP támogatásával, de olyan esetről is tudni lehet, amikor szolgálati kocsival vitte el Hegedüs kutyáját sétálni.

Bogdánt mindezek alapján közokirat-hamisítás, hivatali visszaélés, továbbá nagyobb kárt okozó, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolta az ügyészség. A bíróság a mai beismerő vallomás után 1 év 9 hónap börtönre ítélték, azt 3 év próbaidőre felfüggesztve, emellett 2,7 millió forint vagyonelkobzást is elrendeltek – írja az Index.

A mai tárgyaláson az is kiderült, hogy Bogdán jelenleg az Agrárminisztérium egyik háttérintézményének dolgozik mint szakmai tanácsadó. Védője pedig következőképpen zárta beszédét, hogy „a méhész végzettségű Bogdán eltévedt a világban, és talán megtalálja az útját. Ebben kérem a bíróság segítségét!"

Figyelmébe ajánljuk