Bírság a TV2-nek: durván megsértették a médiatörvényt

  • narancs.hu
  • 2018. április 11.

Bűn

A Fidesz melletti szavazásra buzdítás 3,45 millióba fájt a csatornának.

A hvg.hu értesülései szerint 3,45 millió forintra bírságolta meg a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a TV2-t, mert az megsértette a médiatörvényt.

A televízió Tények című műsora volt a ludas, ahol szombaton, főműsoridőben "kendőzetlenül a Fidesz mellett szavazásra buzdítottak". Az MSZP-s Harangozó Tamás tett panaszt az NVB-nél, aki a szándékos jogsértésért a maximális bírság kiszabását kérte, ennek végül a felét szabta ki a testület.

A hvg.hu úgy tudja, a testület 11-8 arányban döntött a bírság mellett, eszerint a televízió durván megsértette a médiatörvényt. "A hírműsorban műsorvezetőként, hírolvasóként, tudósítóként rendszeresen közreműködő munkatárs politikai hírhez nem fűzhet véleményt, értékelő magyarázatot" – áll a törvényben.

A TV2 munkatársai egy Facebook-videót is megosztottak, ami az Origo szerint "felrobbantotta az internetet", az RTL Klub híradósai viszont rendkívül szórakoztatóan oltották szét a konkurens tévécsatornát.

Andy Vajna Tv2-jének műsorvezetői videóban jelentették be: ők mindannyian Orbánra szavaznak

Megvéve kilóra. Végtelenül őszinte videót tett közzé a Facebookon Andy Vajna Tv2-jének propagandaműsora, a Tények. A rövidke videóban jó páran elmondják, hogy ők bizony Orbán Viktorra szavaznak majd, de előtte felsorolnak még pár fideszes mantrát.

Figyelmébe ajánljuk