Az éjjel megpróbáltak behatolni a Közös Ország irodájába – beszéltünk Gulyás Mártonnal

szerző
Gera Márton
publikálva
2018. ápr. 17., 18:14
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Elértük az aktivistát, aki szerint lehet, hogy a mozgalom adatbázisait és dokumentumait akarták megszerezni.

Tegnap éjjel valaki megpróbált behatolni a Gulyás Márton alapította Közös Ország Mozgalom budapesti irodájába. Gulyás a feszegetett zárról posztolt egy képet a Tumblr-oldalára, ahol megjegyezte, hogy az irodában nincs semmilyen nagy érték, kizárólag a működéshez szükséges dokumentumok.

false

 

Fotó: Tumblr/Slejm

Megkerestük az aktivistát, aki a magyarnarancs.hu-nak azt mondta, az irodában komoly anyagi érték nincs, a mozgalmat a pénz sem veti fel, így kérdéses, hogy mit akarhatott a behatoló, akit láthatólag az sem zavart, hogy az ajtón jelezték, riasztóval, kamerával van ellátva az iroda. Gulyásék egyelőre azt próbálják kideríteni, hogy volt-e a társasházban hasonló próbálkozás, ezt követően szeretnének intézkedni. Az aktivista ugyanakkor azt feltételezi, hogy a próbálkozót a Közös Ország Mozgalom adatbázisai, a tagság névjegyzéke érdekelhette, illetve olyan anyagok, amelyekben a tagok a politikai irányultságukról, nézeteikről számolnak be. Arra a kérdésre, hogy kinek lehet ez érdekes, Gulyás azt mondta, a magyar államnak.

Érdemes megjegyezni, hogy a kormánysajtó az április 8-i választások után Gulyás Mártont tette meg a legfőbb célpontjának. Már másnap arról írt a propagandasajtó, hogy Gulyás fogja megszervezni az új ellenzéket, a szombati tüntetés kapcsán pedig azt írták, hogy az aktivista Hamburgból hívott gyújtogatókat, akik törni-zúzni akarnak a városban. A hétvégi demonstráció azonban bebizonyította, hogy mindez természetesen csak kitaláció volt.

szerző
Gera Márton
publikálva
2018. ápr. 17., 18:14
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kultúra

még több Kultúra...

Narancs