Blikk: az elfogott vadász 9 éves fia lőtte ki a svájci farkast

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 3.

Bűn

Rábízta gyermekét egy másik férfira, hogy együtt vadásszanak, a fegyverét is odaadta. A gyermek pedig kilőtte a farkast. 

„Az egyik gyanúsított a 9 éves gyermeke felügyeletét rábízta a másik gyanúsítottra abból a célból, hogy Hidasnémeti külterületén vadászatot folytassanak. Ehhez a férfi az általa engedéllyel tartott vadászfegyverét a kisfiú rendelkezésére bocsátotta. Miközben a gyerek felügyeletét a másik gyanúsított látta el, a gyermek lelőtte a 250 ezer forint értékű farkast. Ezt követően az állat tetemét egy kocsiba tették, a négyezer euró értékű jeladóját levágták és a folyóba dobták” – nyilatkozta a Blikknek dr. Barkó Tamás, a Borsod Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

A rendőrség csütörötkön közölt arról információkat, hogy elfogott két szabolcsi férfit a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda augusztus másodikán hajnalban. A két férfit természetkárosítás, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaéléssel és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsították meg a nyomozók, majd a kihallgatásokat követően bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Ugyanis mint ismert, egy fokozottan védett, Svájcból indult farkas Olaszországot és Ausztriát érintve jutott el Magyarországra, Borsod megyében viszont kilőtték áprilisban. Jeladóját a Hernádban találták meg a búvárok, viszont az állat teteme nem került elő. A rendőrség arról ír, hogy a gyanú szerint a farkast 2023. április 1-jén Hidasnémeti külterületén pusztították el egy vadászó társaság tagjai, akik között hivatásos vadász is megtalálható volt. Az állat elejtését követően a tetemről a jeladót levágták, majd azt a Hernád folyóba dobták. A Blikk most arról ír, hogy a 9 éves gyermek lőtte ki a farkast. 

A lap szerint a gyermek édesapját, N. Györgyöt természetkárosítással, kiskorú veszélyeztetésével, lőfegyverrel visszaéléssel és nagyobb kárt okozó rongálással gyanúsítják, amiért kettőtől akár tizenkét év börtönt is kaphat. Próbálták telefonon elérni az érintett vadásztársaság elnökét, de nem sikerült beszélnük vele.

„Egy vadásztársaságban vagyunk, jól ismerem Györgyöt. Az elmúlt hónapokban is többször találkoztunk, beszélgettünk. Az ügy kirobbanása óta már nem vadászott. Nagyon megviselte, hogy meghurcolták, a közösségi médiában közzétették a nevét és a fényképét, farkasölőnek nevezték, amit ő tagadott” – mondta a Blikknek a férfi egyik névtelenséget kérő vadásztársa. A lap megtudta, a társaság elnöke szándékosan kapcsolta ki a telefonját, hogy az újságírók ne hívogassák.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk