A szlovák miniszterelnököt akarta megölni eredetileg a pozsonyi melegbárnál gyilkoló férfi

Bűn

Többször is megközelítette a miniszterelnök magánlakását, de a politikus nem volt otthon, ezt követően ment a melegbárhoz.

A pozsonyi melegbárnál történt merénylet elkövetője eredetileg Eduard Heger szlovák kormányfőt akarta meggyilkolni – közölte Stefan Hamran szlovák rendőrfőnök.

Hamran kedd este a TV Joj helyi televízió műsorában arról beszélt, hogy a 19 éves fegyveres elkövető október 12-én többször is megközelítette a miniszterelnök magánlakását. Mivel a konzervatív politikus nem volt otthon, ezért a férfi a városközpontban található melegbárhoz ment, amely már szintén hosszabb ideje lehetséges célpontjai között szerepelt.

A 19 éves támadó múlt szerdán agyonlőtt egy 26 és egy 23 éves férfit a Teplaren nevű melegbár előtt, és súlyosan megsebesített egy 28 éves nőt, majd elmenekült a helyszínről. A rendőrség csütörtökön holtan találta a feltételezett gyilkost, aki feltételezhetően öngyilkos lett.

A támadó a gyilkosságok előtt közzétette az interneten, hogy mire készül. A Twitteren és egy másik csatornán gyűlölködő üzeneteket tett közzé szexuális kisebbségekkel kapcsolatban, illetve közölt egy homofób és neonáci hangvételű "kiáltványszerűséget" is, amelyben az LMBTI-közösség tagjaival és zsidókkal szembeni erőszakra buzdított – írta akkor a Sme.sk hírportál.

A rendőrség kezdetben gyűlölet-bűncselekményként kezelte az esetet, hétfőtől azonban már terrorcselekménynek tekinti a kettős gyilkosságot és gyilkossági kísérletet.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Legendák egymás közt

  • - turcsányi -

Az alapító atyák Franciaországban viselt dolgainak meglehetős keletje van vásznon és képernyőn. Gondoljunk csak a John Adams pályáját feldolgozó HBO-sorozatra, vagy éppenséggel a magáért beszélő Jefferson Párizsban című moziműre, a derék Nick Nolte játékával (és James Ivory rendezésében).