Elfogtak egy férfit, aki megütötte az erzsébetvárosi tüntetés egyik szervezőjét

  • narancs.hu
  • 2020. január 31.

Bűn

A szervező nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Elfogtak csütörtökön egy férfit, aki a gyanú szerint megütötte az aznapi erzsébetvárosi tüntetés egyik szervezőjét - derült ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteki, a rendőrség honlapján közzétett közleményéből.

Csütörtök délután a VII. kerületi polgármesteri hivatal előtt tartottak demonstrációt Niedermüller Péter (DK) erzsébetvárosi polgármester ellen, akinek a szélsőjobboldali Hatvannégy Vármegye Mozgalom egy döglött patkányt is küldött 'ajándékba'.

A BRFK közölte: csütörtökön 17 óra 30 perc körül az Erzsébet körút 9-11. szám előtti bejelentett gyűlésen a budapesti S. Ferenc a rendezvény szervezőjével szóváltásba keveredett, majd dulakodott. Közben a szervező kezében lévő "hangtechnikai eszköz rúdjával" a szervezőt megütötte, aki ettől nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A támadót a rendőrök a helyszínen elfogták, majd garázdaság megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

Ahogy azt mi is megírtuk, a tüntetésen a Vadhajtások nevű szélsőjobboldali portál munkatársa többször meglökte, illetve levette kétszer Hont András szemüvegét. Az eseményt élőben közvetítette a Vadhajtások, a felvételen pedig jól látszik, ahogyan nekimennek Hontnak.

Meg akarták verni Hont Andrást, a HVG újságíróját a Niedermüller-elleni tüntetésen

„Takarodjál innen, kommunista szar!" - kiabálták neki, majd leköpték és elvették a szemüvegét. A Vadhajtások nevű szélsőjobboldali portál munkatársa többször meglökte, illetve levette kétszer Hont András szemüvegét a ma délutáni, Niedermüller Péter ellen tartott tüntetésen - számolt be az esetről aAz eseményt élőben közvetítette a Vadhajtások, a felvételen pedig jól látszik, ahogyan nekimennek Hontnak.

Figyelmébe ajánljuk

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.

„Ez az életem”

A kétszeres Oscar-díjas filmest az újabb művei mellett az olyan korábbi sikereiről is kérdeztük, mint a Veszedelmes viszonyok. Hogyan csapott össze Miloš Formannal, s miért nem lett Alan Rickmanből Valmont? Beszélgettünk Florian Zellerről és arról is, hogy melyik magyar regényből írt volna szívesen forgatókönyvet.

„Könnyű reakciósnak lenni”

  • Harci Andor

Új lemezzel jelentkezik a magyar elektronikus zene egyik legjelentősebb zászlóvivője, az Anima Sound Sys­tem. Az alapító-frontember-mindenessel beszélgettünk.