Elfogtak egy férfit, aki megütötte az erzsébetvárosi tüntetés egyik szervezőjét

  • narancs.hu
  • 2020. január 31.

Bűn

A szervező nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Elfogtak csütörtökön egy férfit, aki a gyanú szerint megütötte az aznapi erzsébetvárosi tüntetés egyik szervezőjét - derült ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteki, a rendőrség honlapján közzétett közleményéből.

Csütörtök délután a VII. kerületi polgármesteri hivatal előtt tartottak demonstrációt Niedermüller Péter (DK) erzsébetvárosi polgármester ellen, akinek a szélsőjobboldali Hatvannégy Vármegye Mozgalom egy döglött patkányt is küldött 'ajándékba'.

A BRFK közölte: csütörtökön 17 óra 30 perc körül az Erzsébet körút 9-11. szám előtti bejelentett gyűlésen a budapesti S. Ferenc a rendezvény szervezőjével szóváltásba keveredett, majd dulakodott. Közben a szervező kezében lévő "hangtechnikai eszköz rúdjával" a szervezőt megütötte, aki ettől nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A támadót a rendőrök a helyszínen elfogták, majd garázdaság megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

Ahogy azt mi is megírtuk, a tüntetésen a Vadhajtások nevű szélsőjobboldali portál munkatársa többször meglökte, illetve levette kétszer Hont András szemüvegét. Az eseményt élőben közvetítette a Vadhajtások, a felvételen pedig jól látszik, ahogyan nekimennek Hontnak.

Meg akarták verni Hont Andrást, a HVG újságíróját a Niedermüller-elleni tüntetésen

„Takarodjál innen, kommunista szar!" - kiabálták neki, majd leköpték és elvették a szemüvegét. A Vadhajtások nevű szélsőjobboldali portál munkatársa többször meglökte, illetve levette kétszer Hont András szemüvegét a ma délutáni, Niedermüller Péter ellen tartott tüntetésen - számolt be az esetről aAz eseményt élőben közvetítette a Vadhajtások, a felvételen pedig jól látszik, ahogyan nekimennek Hontnak.

Figyelmébe ajánljuk