Fradista huligánok ellen emeltek vádat Olaszországban

  • narancs.hu
  • 2023. október 20.

Bűn

Rablás és gyújtogatás miatt. 

Két héttel ezelőtt döntetlent ért el a Fiorentina otthonában a Ferencváros az Európa Konferencia Liga-csoportkör második fordulójában – írja a csakfoci.hu. Az olasz sajtóban még mindig téma a találkozó, miután rendőrségi ügy lett az FTC-szurkolók két akciójából is.Prima Firenze azt írja, hogy a meccs napján, késő délután a magyar drukkerek elvettek egy transzparenst egy 46 éves Fiorentina-szurkolótól, aki éppen a mérkőzésre tartott az Artemio Franchi stadionba.

A cikk szerint miközben a Violák szimpatizánsa a Campo di Marte sétányon ment, fradisták csoportja vette körül és habozás nélkül elvettek tőle egy, a férfi számára különösen kedves transzparenst, amit két, korán elhunyt Fiorentina-szurkoló barátja emlékére magánál tartott. A portál szerint a transzparensen az elhunyt barátok nevei is szerepeltek.

Itt még nem ért véget a történet, a mérkőzés közben ugyanis a fradista huligánok felgyújtották ezt a molinót.

A rendőrség azonnal reagált az esetre, a kamerafelvételek vizsgálata során pedig a nyomozóknak sikerült azonosítaniuk mind a mérkőzés előtt történt transzparenslopás elkövetőit, mind pedig azt a személyt, aki a vendégszektorban gyújtogatott.

 
A Fradi-tábor a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének második fordulójában játszott Fiorentina - FTC mérkőzésen a firenzei Artemio Franchi Stadionban 2023. október 5-én
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A rendőrség jelenleg bűnszövetségben elkövetett rablás miatt emelt vádat tíz, 22 és 44 év közötti vendégszurkoló ellen, akik közül öten magyarok, öten pedig lengyelek, miután a Fradi-táborral jó viszonyt ápoló Slask Wroclaw szimpatizánsai is megjelentek a találkozón. Emellett egy 35 éves magyar állampolgár ellen is feljelentést tettek sporteseményen történő veszélyes pirotechnikai eszközök meggyújtása miatt, számolt be a szakportál. 

A NER közpénzzel kitömött focicsapata a nyáron nem vitézkedett ennyire. A Fradi azért került a kontinens középcsapatainak kitalált Európa Konferencia Ligába, mert a Bajnokok Ligája selejtezőkörében az Üllői úton szenvedett 3-0-s vereséget egy feröreri amatőr csapattól, a Klaksvíktól.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!