Fradista huligánok ellen emeltek vádat Olaszországban

  • narancs.hu
  • 2023. október 20.

Bűn

Rablás és gyújtogatás miatt. 

Két héttel ezelőtt döntetlent ért el a Fiorentina otthonában a Ferencváros az Európa Konferencia Liga-csoportkör második fordulójában – írja a csakfoci.hu. Az olasz sajtóban még mindig téma a találkozó, miután rendőrségi ügy lett az FTC-szurkolók két akciójából is.Prima Firenze azt írja, hogy a meccs napján, késő délután a magyar drukkerek elvettek egy transzparenst egy 46 éves Fiorentina-szurkolótól, aki éppen a mérkőzésre tartott az Artemio Franchi stadionba.

A cikk szerint miközben a Violák szimpatizánsa a Campo di Marte sétányon ment, fradisták csoportja vette körül és habozás nélkül elvettek tőle egy, a férfi számára különösen kedves transzparenst, amit két, korán elhunyt Fiorentina-szurkoló barátja emlékére magánál tartott. A portál szerint a transzparensen az elhunyt barátok nevei is szerepeltek.

Itt még nem ért véget a történet, a mérkőzés közben ugyanis a fradista huligánok felgyújtották ezt a molinót.

A rendőrség azonnal reagált az esetre, a kamerafelvételek vizsgálata során pedig a nyomozóknak sikerült azonosítaniuk mind a mérkőzés előtt történt transzparenslopás elkövetőit, mind pedig azt a személyt, aki a vendégszektorban gyújtogatott.

 
A Fradi-tábor a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének második fordulójában játszott Fiorentina - FTC mérkőzésen a firenzei Artemio Franchi Stadionban 2023. október 5-én
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A rendőrség jelenleg bűnszövetségben elkövetett rablás miatt emelt vádat tíz, 22 és 44 év közötti vendégszurkoló ellen, akik közül öten magyarok, öten pedig lengyelek, miután a Fradi-táborral jó viszonyt ápoló Slask Wroclaw szimpatizánsai is megjelentek a találkozón. Emellett egy 35 éves magyar állampolgár ellen is feljelentést tettek sporteseményen történő veszélyes pirotechnikai eszközök meggyújtása miatt, számolt be a szakportál. 

A NER közpénzzel kitömött focicsapata a nyáron nem vitézkedett ennyire. A Fradi azért került a kontinens középcsapatainak kitalált Európa Konferencia Ligába, mert a Bajnokok Ligája selejtezőkörében az Üllői úton szenvedett 3-0-s vereséget egy feröreri amatőr csapattól, a Klaksvíktól.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk