Felfüggesztett börtönre ítélték a hajléktalan embereket bántalmazó mohácsi rendőröket

  • narancs.hu
  • 2023. október 19.

Bűn

Az ítélet nem jogerős, a per a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik.

Október 16-án nem jogerős ítélet született a hajléktalan embereket bántalmazó mohácsi rendőrök ügyében a Kaposvári Törvényszéken, az első- és másodrendű vádlott két év börtönbüntetést kapott négy évre felfüggesztve – olvasható az Utcajogász Egyesület közleményében, akik a sértetteket képviseleték a bíróságon.

Az Utcajogász Egyesület – amely 2010 óta nyújt ingyenes jogi segítséget lakhatási és szociális jogok területén rászorulóknak – emlékeztetett, 2021. február 23-án jelent meg a hír, hogy rendőrök bántalmaztak egy hajléktalan férfit Mohácson. A rendőrök ellen hivatalból eljárás indult, a nyomozás során pedig kiderült, hogy a két rendőr járőrszolgálata során több alkalommal is bántalmazott két kiszolgáltatott élethelyzetű hajléktalan embert: indok nélkül egészen közelről tömegoszlatásra használt gázspray-vel fújták le őket, megalázóan beszéltek velük, egyiküket pedig az utcán éneklésre és léggitározásra szólították fel. A bántalmazások egy részét videóra vették, és egy kollégájuknak továbbküldték.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben letöltendő börtönbüntetést indítványozott.

A bíróság ennél azonban enyhébb ítéletet hozott: két év börtönbüntetést, amelyet négy év próbaidőre felfüggesztett. A védelem fellebbezésében felmentést vagy az ítélet enyhítését kérte, míg az ügyész az ítélet súlyosbítását. A per másodfokon a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik majd.

Az ügyről korábban ebben a cikkben írtunk részletesen.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk