Gázolás Toulouse-ban: az áldozatok diákok

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 10., 18:25
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az elkövetőt letartóztatták.

Három kínai származású diák sérült meg, miután egy egyelőre ismeretlen ember nekik hajtott péntek délután Toulouse-ban, egy iskola előtt. Két diák (22 és 23 évesek) súlyos sérüléseket szenvedett, őket kórházban ápolják, a harmadik könnyebben sérült meg.

Az incidens a város Blagnac nevű külvárosi részében történt, a sofőrt a toulouse-i rendőrség elfogta, kihallgatta, az ügyet vizsgálják. Az ügyész a helyszínre látogatott, egyelőre nem találták jelét annak, hogy az akció terrortámadás lett volna. Azt viszont megállapították: a gázolás szándékos volt. Ezt maga az elkövető is elmondta, elfogásakor ellenállást nem tanúsított, az indítékai egyelőre nem ismertek.

Az elkövető nem volt ismeretlen a hatóságok előtt: a 28 éves, szintén ázsiai származású férfi kisebb, főként kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt került a rendőrség látóterébe. Sajtóértesülések szerint a gázolónak mentális problémái lehettek.

(BBC)

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 10., 18:25
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 11
  Kovacs
  2017. november 10., péntek 22:46
  9: Az avokádó pedig nagyon jó az agynak. (ezt elfelejtettem, pedig ez lett volna a leglényegesebb) Nem veszem zokon, mert csak vissza akartál pimaszkodni. Az pedig rendben van.
 2. 10
  Kovacs
  2017. november 10., péntek 22:25
  9: Komolyan érvelni a 2-es bejegyzésedre mégis hogy lehet? Beírsz egy irdatlan klisét, amivel nem lehet mit kezdeni. Keress magadnak egy iszlám ellenes vallástörténészt és elpoénkodtok hajnalig.
  Elnézésedet kérem, hogy reagáltam.
 3. 9
  IpiApacs
  2017. november 10., péntek 22:11
  7. Kőkemény az "érvelésed".
  Nem tudod megcáfolni az eredeti állításomat: az umma egy nagyon jelentős része az iszlámot nem kizárólag vallásként értelmezi. Jogodban áll "zavarba ejtőnek" nevezni, de ettől még a tény tény marad.
  A dió serkenti az agyműködést. Avokádó helyett ajánlom.
 4. 8
  Kovacs
  2017. november 10., péntek 22:08
  6: A toulouse-i gázoló "Ummából"való? Vagy szabad asszociáció a 2-es bejegyzésed a témához?
 5. 7
  Kovacs
  2017. november 10., péntek 21:58
  6: Igen. Én mint balga ekképp szólok: Engem nem az umma, hanem a summa érdekel, amit kapok a munkámért cserébe "civilizáltan". Az alma és körte formai világa sem érdekel különösképpen jelenleg, ugyanis avokádót eszem.
 6. 6
  IpiApacs
  2017. november 10., péntek 21:43
  5. Nem. A nyugati szekularizáció miatt balgaság keverni az almát a körtével.
 7. 5
  Kovacs
  2017. november 10., péntek 21:31
  2: Bejegyzésed zavarba ejtő: írhattál volna kereszténységet is.
  Nézd csak: Az katolikusok, a reformátusok... egy nagyon jelentős része a kereszténységet nem kizárólag vallásként értelmezi. Számukra a kereszténység ugyanúgy ideológia, politika, civilizáció.
  Mit mondjak, rögtön felismerni vélem országotokat. Te még nem?
 8. 4
  Kovacs
  2017. november 10., péntek 21:21
  3: Mert értelmesen sem hozzászólni, sem megoldani nem akarja senki a problémát.
 9. 3
  Kovacs
  2017. november 10., péntek 21:17
  1: Grrr azért hallgat, mert sokk alatt van. Az általa folyton idézett "kölni éjszaka" szexuális zaklatásaival...most konfrontálódik, hogy ő itt a védett helyen, újabban "szögesdróttal"is, kölni éjszakákban élt. Már évtizedek óta. Ki bírja ezt feldolgozni.

  Egyébként pedig magadtól is tudod a választ. Ha "fehér" ember bolondul meg, az családi dráma, ha muszlim, akkor az terror a keresztények ellen vagy a saría maga. Most ezt követeli meg a "kulturális trend".
 10. 2
  IpiApacs
  2017. november 10., péntek 21:10
  Az umma egy nagyon jelentős része az iszlámot nem kizárólag vallásként értelmezi. Számukra az iszlám ugyanúgy ideológia, politika, civilizáció.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Akadozik a szemétszállítás
Káosz és kosz
Radnóti András írása
Ukrajna és a magyar külpolitika
Interjúk
Gőz László, Simon Márton, Zurbó Dorottya
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kultúra

még több Kultúra...

Narancs