Három és fél év börtönt kér az ügyészség az Orosz Bernadettet összeverő férfira

  • narancs.hu
  • 2021. november 8.

Bűn

Két éve történt a támadás. Most emeltek vádat.

A Nógrád Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és két rendbeli súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat azzal az 54 éves férfival szemben, aki 2019-ben a bujáki honvéd üdülőben tartott rendezvényen brutálisan megverte barátnőjét. Szabadságvesztés kiszabására és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt az ügyészség, valamint arra, hogy a Törvényszék a korábban a férfival szemben elrendelt távoltartást továbbra is tartsa fenn.

A támadást elszenvedő Orosz Bernadett a történtek után saját Facebook-profilján tett közzé fotókat a szinte felismerhetetlenségig összevert arcáról. Posztjában akkor azt írta, hogy bár volt barátja majdnem halálra verte, és az ügyben eljáró nyomozó is arról beszélt a kihallgatás után, hogy „ennyire brutális támadást nő ellen még nem követtek el”, támadóját mégis elengedték. Azért döntött a fotók megosztása és a történet megírása mellett, mert úgy érezte, nincs más eszköz a kezében, hogy a férfit felelősségre vonják. A férfi ezt követően 5 millió forintra perelte a poszt miatt, így állt elő az a helyzet, hogy a bántalmazott nőnek hamarabb kellett bíróságra mennie rágalmazás miatt, mint a bántalmazónak tettéért.

 
Fotó: Facebook/Orosz Bernadett

A most előterjesztett vádirat szerint a férfi és a nő 2018-ban ismerkedett meg, kapcsolatuk a férfi féltékenysége miatt konfliktusokkal volt terhelt. 2019 júniusában egy családi rendezvényen vettek részt, ahol összevesztek, a részeg férfi a nő fejét a falhoz verte, majd menekülés közben kétszer tarkón ütötte. Később a nő miskolci otthonába utaztak, ahol a férfi a teraszon megtépte a nő haját, és megpofozta őt. Néhány hónap múlva a férfi a hajnali órákban saját kulcsával bement a nő otthonába, felébresztette, beszélgetni kezdtek, de ezúttal is összevesztek, és a férfi többször nagy erővel arcon ütötte.

2019 novemberében a pár a bujáki honvéd üdülő egy rendezvényén vett részt. Vacsora után az emeleti szobájukban a részeg férfi újra féltékenykedni kezdett, majd a homlokán megütötte a nőt, aki ezután kizárta őt a szobából. Később a férfi az ajtót betörve rárontott, és gátlástalanul, hosszasan bántalmazta a sértettet, aki egyszer ki tudott menekülni a szobából, hogy segítségért kiáltson, de a férfi a szobába visszahúzva ezután is tovább verte. A bántalmazásnak végül a segélykiáltásra az emeletre siető vendégek és az üdülő dolgozói vetettek véget. A nő az arcán és a fején zúzódásos és töréses, 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, a támadás erejére, a támadott területekre, valamint a bekövetkezett sérülésekre figyelemmel fennállt a lehetősége az életveszélyes sérülések keletkezésének is.

(Ügyészség)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk