Lopni akart a rendőrtől, aki pár napja már elfogta

  • narancs.hu
  • 2021. november 6.

Bűn

L-B. Krisztián egy hangfallal próbált elmenekülni, drog hatása alatt.

Besurranó tolvajokat fogtak el a rendőrök Nagykőrösön, egyiküket néhány napon belül kétszer is.

A Police.hu beszámolója szerint a 27 éves L-B. Krisztián és a 41 éves L. Jánosné október 28-án egy 82 éves nagykőrösi asszonyt lopott meg. A házigazda a virágos kertjét gereblyézte, L. Jánosné beszédbe elegyedett vele, addig a férfi bement a lakásba, megkereste a pénztárcát, aztán gyorsan elmentek.

A kihívott rendőrök „hely- és személyismeretüknek hála, pillanatok alatt tudták, kiket kell keresniük” – írja a Police.hu. L-B. Krisztián és L. Jánosné a rendőrök kérdéseire zavartan és összefüggéstelenül válaszoltak, „végül megtörtek és egybehangzóan beismerték tettüket”. A férfinál megtalálták a pénztárcából kivett 10 ezer 270 forintot. Eljárás indult ellenük lopás, illetve bűnsegédként elkövetett lopás gyanújával. 

L-B. Krisztián néhány nappal később megint lopni próbált, de pont abba a lakásba ment be, ahol az őt elfogó egyik rendőr él, aki otthon is volt. Felfigyelt a zajra, kiment az előszobába, és szembetalálkozott a tolvajjal, aki egy hangfallal próbált menekülni. A rendőr hívta a kollégáit, L-B. Krisztián után futott, és nem messze a háztól el is fogták. Gyorsteszttel megállapították, hogy a férfi drogok hatása alatt áll. A Nagykőrösi Rendőrkapitányság őrizetbe vette L-B. Krisztiánt, most már lopás mellett kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt is eljárás indult ellene, és előzetes letartóztatásban várja a folytatást.

Leadkép: helyszínelnek a rendőrök Nagykőrösön, fotó: Police.hu

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk