Korrupt boncmesterek ellen emeltek vádat

  • narancs.hu
  • 2024. április 19.

Bűn

Temetkezési vállalkozókkal játszottak össze, soron kívüli boncoltak, és valótlan összegű számlákat állítottak ki.

Korrupciós bűncselekmények miatt emeltek vádat három boncmester, egy segédboncmester és egy adminisztrátor ellen vesztegetés elfogadása miatt – közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A vádirat szerint egy 33 éves férfi egy budapesti orvostani intézetben boncmesteri szakképzettséggel dolgozott, ahol többek között a halottak beérkezésével és kiadásával kapcsolatos adminisztráció, a temetkezési vállalatokkal és hozzátartozókkal való kapcsolattartás, valamint a tárolási-hűtési díj beszedése, arról számla kiállítása volt a feladata.

A férfinak különböző temetkezési vállalkozók rendszeresen ígértek és adtak korrupciós pénzt azért, hogy az elhunytak hozzátartozóit hozzájuk irányítsa.

Emellett olyan egyéb kérések teljesítésért fizettek neki, mint a soron kívüli boncolás elintézése és a holttestek tárolási díjáról valótlan összegű számlák kiállítása. Az egyik ilyen vállalkozó jogtalan előnyt ígért további négy, másik kórházban dolgozó egészségügyi alkalmazottnak, két boncmesternek, egy segédboncmesternek, valamint egy adminisztrátorként dolgozó nőnek is.

A korrupciót a Nemzeti Védelmi Szolgálat észlelte és derítette fel. Az egészségügyi alkalmazottakat vesztegetés elfogadásával, kettejüket több rendbeli, "bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett alakzattal vádolják" – olvasható az ügyészség közleményben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk