Lelőttek két embert tegnap egy pozsonyi melegbárnál, mára holtan találtak az elkövetőre

  • narancs.hu
  • 2022. október 13.

Bűn

Két 30 év körüli férfi meghalt, egy pincérnő megsebesült.

Szerda este lövöldözés volt Pozsony belvárosában, a Zámocká utcában, a Tepláreň nevű helynél, mely a szlovák főváros kevés melegbárjainak egyik. Két ember meghalt, egy megsebesült, az elkövető szökésben volt. Mindkét halálos áldozat 30 év körüli férfi, a szintén meglőtt nőt, egy pincérnőt kórházba szállítottak, állapota már nem életveszélyes.

Csütörtök délelőtt kiderült, meghalt az a férfi, aki szerda este két embert lelőtt, egyet megsebesített – írja a napunk.dennikn.sk.

A feltételezett támadó órákkal a merénylet előtt egy 65 oldalas zsidó- és melegellenes kiáltványt tett közzé a Twitteren. A szöveg szerint 2003-ban született, szlovák származású, tettére pedig 2019 óta készült, azóta, hogy az akkor 18 éves Payton Gendron tíz emberrel végzett egy buffalói szupermarketnél. A lövöldözés után azt írta, nem érez megbánást.

Matúš Vallo, a város főpolgármestere azt írta Facebook oldalán, hogy gondolataiban az LMBTQ-közösséggel van. A szlovák fővárosban egyelőre érvényben maradnak a különleges biztonsági intézkedések.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk