Mindennapos volt a bántalmazás a karatemester edzésein

  • narancs.hu
  • 2024. július 19.

Bűn

Nem csak most, a szolnoki kalandparkban volt durva. Egykori tanítványa szerint aki rosszul csinált valamit edzésen, választhatott, hogy "combost" vagy "gyomrost" kér.

„Ez a videó, ez az egyperces videó tökéletesen összefoglalja a 35 évet. Abszolút erről szólt. Nagyon sokan megtalálták a számításaikat ebben az egyesületben, akik például családon belüli erőszakot vagy bármilyen bántalmazást itt tudtak kiélni a gyengébbeken” –mondta Hagyó Márton, aki az után nyilatkozott az RTL-nek, hogy meglátta egykori mesterét a videón, amely a szolnoki kalandparkban készült.

A felvételen az látszik, hogy a gyerekek felügyeletével megbízott férfi úgy kirúgja az egyik kisgyerek lábát, hogy az lefejeli a földet

Hagyó Márton tízéves volt, amikor elkezdett járni a jászberényi karateegyesület edzéseire. Két hónapig bírta, aztán nem ment többet, mert nagyon rosszul érezte magát abban a közegben. Ha valamelyik gyerek rosszul csinált valamit, vagy más, büntetést érdemlő dolgot tett, az edző megkérdezte tőle, hogy combost vagy gyomrost kér. A többieknek végig kellett nézniük, hogy az illető egy combrúgást vár, és kap egy ütést a gyomrába. 

„Hogyha gyomrost kértél, akkor nyilván a combodra, olyan helyre ütött, ahol nem számítottál rá. Felállított, kaptál egy gyomrost, összeestél” – mondta Hagyó Márton. A nagy köztiszteletnek örvendő edző gyakran visszaélt erejével, és durván bántotta a tanítványait, mindennapos volt a fölösleges erőszak. Ez azzal járt, hogy klikkek alakultak ki az egyesületen belül – mondta Hagyó.

Arra, hogy ez eddig miért nem kapott nyilvánosságot, magyarázat a szolnoki kalandparkban történt eset.

A kisfiú, aki a videón látható, napokig titkolózott. Édesnyja úgy értesült arról, baj van, hogy a szolnoki rendőrségtől telefonáltak neki, hogy mennek hozzá, egy másik anyuka pedig átküldte neki a videót, amelyen meglátta, mi történt a kisfiával. A kisgyerek utóbb azt mondta, azért nem beszélt erről az esetről, mert azt hitte, tényleg megérdemelte, amit a rájuk vigyázó felnőtt tett vele. 

Az RTL-nek nyilatkozó ügyvéd a videó alapján azt mondta, a karateedzővel szemben súlyos testi sértés kísérlete és kiskorú veszélyeztetése miatt emelhetnek vádat, ha bűnösnek találják, évekre börtönbe kerül.

 

A Magyar Karate Szakszövetség a szolnoki eset nyomán közleményben ítélte el a jászberényi mester tettét, eljárást indít ellene, és eltiltja a karateoktatástól. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!