Eltiltotta a kisfiút felrúgó edzőt a Magyar Karate Szakszövetség

  • narancs.hu
  • 2024. július 18.

Bűn

Fegyelmi és etikai eljárást indítanak a férfi ellen, a szövetség elhatárolódott a tettétől.

A Magyar Karate Szakszövetség csütörtöki közleményében felháborodását fejezte ki a szolnoki kalandparban történ bántalmazás kapcsán, egyben elhatárolódott a gyermekbántalmazási esettől.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltuk, a jászberényi Yakuzák SE karateklub vezetője látható a kalandparkot üzemeltető Szolnoki Városüzemeltetési Kft. által kedden közzétett videón, amin az látható, ahogy a férfi olyan erővel rúgta ki egy gyerek lábát, hogy a kisfiú lefejelte a földet. Az üzemeltető feljelentést tett, a rendőrség pedig nyomozást indított a kalandparkban történtek ügyében.

A Magyar Karate Szakszövetség közleményében azt írta: „A szövetség és az egész magyar karatetársadalom mélységes felháborodással értesült a sajtóból a szolnoki kalandparkban történt megdöbbentő gyermekbántalmazási esetről, amely egy karatés edzőhöz köthető.” Kiemelték, hogy az egész karatetársadalom, illetve a karate mesterei elhatárolódnak a vállalhatatlan, „a karate szellemiségéhez, tanításához, erkölcsi mércéjéhez méltatlan” gyermekbántalmazási esettől. A szakszövetség a fegyelmi, valamint az etikai és gyermekvédelmi szabályzatának megfelelő eljárásokat megindítja az érintettel szemben, továbbá

az eljárás lefolytatásának végéig eltiltja mindennemű karateoktatási tevékenységtől

– olvasható a közleményben.

Szerdán több újság, a helyi Szol24.hu és a Blikk is arról számolt be, hogy az elkövető a sportegyesülete honlapján és az ahhoz tartozó Facebook-oldalon is közzétett egy nyilatkozatot, amelyben bocsánatot kért a sértett kisfiútól, valamint minden tisztségéről lemondott. A sportegyesület honlapján azonban jelenleg hibaüzenet fogadja a látogatót a közlemény linkjére kattintva, a Yakuzák SE-hez tartozó Y Media nevű Facebook-oldalt pedig a magyarázkodó poszttal együtt egyszerűen törölték.

A férfi önéletrajza szerint negyven éve foglalkozik kyokushin karatéval, a sportágnak a szövetségi kapitánya is volt. A Szol24.hu emlékeztet, 2020-ban „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” Életműdíjjal tüntették ki a férfit, amit Novák Katalin, akkor még család- és ifjúságügyért felelős államtitkárként adott át neki.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött. 

A messzi káosz

„Mi ez az utazás nevű dolog? Miért nem hagyjuk abba idővel? Hát sosem nő be a fejünk lágya?” – tette fel ezt a három költői kérdést a szerző 2014-ben, utazós blogjának utolsó bejegyzésében.

Egy macska, egy lótusz

Egyiptommal és a fáraókkal krimitől a sorsjegyen át egészen a bútordarabokig bármit el lehetett adni már 100–150 évvel ezelőtt is. Az egyiptománia kutatása viszonylag fiatal terület, általában egyiptológusok vagy régészek, történészek foglalkoznak a témával, mellékprojektként. A fogalomba bármely egyiptomi motívum felhasználása beletartozik úgy is, hogy a kontextus teljesen független az egyiptomi kultúrától.

Kapupánik

A mai fiatalok már nem tudják mi az élet, se háborújuk, se békéjük, kapálni se tudnak, csak ülnek a számítógép előtt. Gyenge, menekülő generációt szült a korábbiak feszített, izzadságos munkája, elkényeztették őket. Az ilyenekből nem lesznek ’56-os hősök.