Négy embert már le is tartóztattak az Eb-döntőt követő rasszista támadásokkal kapcsolatban

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. július 15.

Bűn

A vasárnapi meccsen a tizenegyest hibázó színes bőrű játékosokat hibáztatták egyes szurkolók.

Eddig négy embert tartóztattak le abban a nyomozásban, amelyet a brit labdarúgást felügyelő egység (UKFPU) a vasárnapi Európa-bajnoki döntővel összefüggésében, a tizenegyest hibázó színes bőrű angol játékosokat ért rasszista támadások kapcsán indított.

Az olaszokkal szemben elbukott finálét követően Marcus Rashford, Jadon Sancho és Bukayo Saka is egyes szurkolók céltáblájává vált, a közösségi médiában, Facebookon, Instagramon és a Twitteren számos rasszista bejegyzés született a futballistákkal kapcsolatban. 

Mark Roberts főkapitány elmondta, mindenkit megdöbbentett, hogy ezeket az inzultusokat a honfitársaik követték el a játékosokkal szemben.

Boris Johnson miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy a kormány kiterjeszti a labdarúgásban alkalmazott büntetéseket - kitiltás a stadionból - az online elkövetett hasonló esetekben is.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk