Őrizetbe vették Gérard Depardieu-t

  • narancs.hu
  • 2024. április 29.

Bűn

A színészt szexuális zaklatással vádolják. Egy 2014-es és 2021-es forgatáson történt eset miatt jelentették fel.

Őrizetbe vették Gérard Depardieu-t hétfőn a francia nyomozók. A 75 éves színészt két nő azzal vádolta meg, hogy két filmforgatáson szexuálisan zaklatta őket.

A párizsi rendőrség beidézte Depardieu-t, a BFMTV információi szerint a színész hétfő délelőtt meg is jelent egy helyi rendőrkapitányságon, ahol elkezdődött a kihallgatása.

A színész elleni egyik panasz egy 2014-es forgatáson történtek miatt érkezett. Az események idején Gérard Depardieu a tenyerével végigsimította a 24 éves asszisztens testét, mielőtt "illetlen szavakkal" beszélt hozzá. A nő tavaly januárban tett feljelentést "egy kiszolgáltatott személy elleni szexuális támadás miatt, amelyet egy olyan személy követett el, aki visszaélt a pozíciójából fakadó hatalmával" – írja a Le Figaro.

A másik feljelentést idén februárban tette "szexuális támadás", "szexuális zaklatás" és "szexista sértegetés" egy 53 éves díszletező. Az érintett azt mondta, a színész megragadta őt egy folyosón, a lábai közé szorította, és azt mondta neki, hogy "feldugom a nagy napernyőmet beléd". Az esetről értesülve a filmes stáb állítólag bocsánatkérésre szólította fel a színészt, amit meg is tett. Ezt követően vizsgálat indult – közölte a párizsi ügyészség még márciusban.

A francia színész ellen 2020 decemberében már vádat emeltek nemi erőszak és szexuális zaklatás miatt, miután Charlotte Arnould színésznő feljelentette. Ő két, a színész párizsi otthonában 2018 augusztusában történt nemi erőszakról számolt be. Korábban Hélène Darras színésznő feljelentését, aki azzal vádolta meg Gérard Depardieu-t, hogy 2007-ben egy filmforgatás során szexuálisan bántalmazta őt, december végén elévülés miatt elutasították. 2023 decemberében Ruth Baza spanyol újságíró és író szintén panaszt tett Spanyolországban a színész ellen nemi erőszak miatt, azok az események a Baza szerint 1995-ben, Párizsban történtek. Egy tavaly áprilisi hír szerint a színészt összesen tizenhárman vádolták már meg szexuális zaklatásal.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az elszalasztott lehetőségek városa: fejlődik, vagy csődközelben van Szolnok?

  • Massay-Kiss Andrea

Jó pár kihívással kell szembenéznie annak, aki 2024-ben Szolnok polgármestere lesz: a megyeszékhelyen korábban elkezdett beruházások egy része a mai napig nem készült el, vagy egész egyszerűen ígéret maradt, a lakosság csökken, kevés az igazából versenyképes vállalkozás, megszűnt a város közlekedési csomópont jellege, nincs önálló felsőoktatási intézménye.