Pénzenergiát ígért, eljátszotta a sértettek vagyonát a csaló „mágus”

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2018. jún. 27., 19:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Három és fél évet kapott.

Jogerősen három és fél év börtönbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki az interneten mágusnak és jósnőnek adta ki magát, és így csaknem 4,5 millió forintot csalt ki nyolcvan embertől – közölte a törvényszék sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

Sörös László elmondta, K. L.-t – az elsőfokú ítéletet helybenhagyva – információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettében találta bűnösnek a másodfokú bíróság. A férfi bűntársát – a feleségét – egy év négy hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

A megállapított tényállás szerint a férfi 2015-ben női névvel jelentkezett be egy közösségi oldalon, ahol felváltva jósnőként és mágusként tüntette fel magát. Így ismerkedett meg a sértettekkel, akiknek a bankkártyájuk adataiért cserébe „pénzenergia küldését” ígérte. Miután a sértettek megadták a bankkártyájuk adatait, a számlákon lévő összegeket a vádlott különböző, interneten elérhető szerencsejátékokra használta fel.

A két vádlott ezzel a módszerrel négy hónap alatt mintegy 4,5 millió forint kárt okozott nyolcvan sértettnek – ismertette a sajtószóvivő.

Megjegyezte, az elsőrendű vádlott egy másik esetben azzal keresett meg „mágusként” egy asszonyt, hogy lát egy nőt, aki el akarja venni tőle a férjét, ezért „szolgáltatást” ajánlott fel neki. A sértett ezt elutasította, mire a vádlott azzal fenyegette meg, hogy megátkozza őt és a gyerekeit, ha nem fizet neki. A fenyegetés hatására az asszony összesen 6,5 millió forintot utalt át a férfi bankszámlájára. A vádlott által okozott kár nem térült meg – tette hozzá Sörös László.

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2018. jún. 27., 19:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  Pasinszki
  2018. június 28., csütörtök 11:13
  Valaki hozzáértő megírhatná, mi a fityfirity az a pénzenergia.

  rworse hozzászólásához:
  A bíróság nem is a hülyéket büntette meg, hanem azt, aki visszaélt a hülyeségükkel. (Jó, sok mindenki visszaél ezzel, és keveseket büntetnek meg érte, de ezt a fazont pont elkapták.)
 2. 2
  rworse
  2018. június 28., csütörtök 08:21
  Nem értem, miért büntetik meg a csalót. Ő csak arra alapozott, hogy Magyarországon mindenkinek joga van hülyének lenni. Most akkor mégsincs mindenkinek joga hülyének lenni?
 3. 1
  tiszapolgári
  2018. június 28., csütörtök 06:51
  Pénzenergiáért vízenergiát küldök, postafordultával.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kultúra

még több Kultúra...

Narancs

Vélemény

még több Vélemény...