Rendőrgyilkosság: a parancsnoki vizsgálat szerint jogszerű volt a rendőrök fegyverhasználata

  • narancs.hu
  • 2023. január 17.

Bűn

Nem tudtak olyan körülményről, ami indokolta volna, hogy nagyobb erőkkel vonuljanak ki az őrjöngő férfihez.

A rendőrség kedden újabb részletekről számolt be a csütörtök éjjeli rendőrgyilkosság ügyében, amellyel kapcsolatban ismertették a parancsnoki vizsgálat eredményeit. Az ORFK Teve utcai székházából a hvg.hu élőben közvetítette a sajtótájékoztatót.

Gál Kristóf, a rendőrség szóvivője a sajtótájékoztatón elmondta, a kivizsgálás megállapította:

a rendőrök fegyverhasználata és az egyéb kényszerítőeszközök használata jogszerű volt,

munkatársaik pedig minden szakmai kiképzéssel és valamennyi kényszerítőeszközzel rendelkeztek. Korábban a rendőrség nem tudott olyan körülményről, ami indokolta volna, hogy az őrjöngő férfihez nagyobb erőkkel kellene kivonulniuk.

A rendőrség szóvivője hozzátette: mélyen lesújtó azokat a nyilatkozatokat olvasni, amik légből kapott információkra a szakmaiság látszatát keltve dilettáns megállapításokat tesznek az ügyben. Ezekre sem most, sem a későbbiekben nem hajlandó reagálni a rendőrség.

A múlt csütörtökön meggyilkolt Baumann Pétert továbbra is mélyen gyászolja az egész rendőri állomány. Gál Kristóf az elhunyt családjának nevében arra kérte a médiát, hogy ne menjenek el tudósítani Baumann temetésére.

A 29 éves rendőr főtörzsőrmester, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja január 12-én éjszaka szolgálatteljesítés közben vesztette életét, miután egy férfi késsel támadt rá és két társára Újbudán. Az elkövető több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsított férfi nem tett vallomást a kihallgatása során, és panaszt tett a gyanúsítás ellen. A kirendelt védője szerint pedig csak a szomszédját akarta védeni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk