Rendőrségi nyomozás indult Gálvölgyi János ügyében

  • narancs.hu
  • 2023. május 12.

Bűn

A mentőszolgálat belső vizsgálata hibát tárt fel, és most foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt a rendőrség is nyomoz.

Nyomozást indított a rendőrség azután, hogy Gálvölgyi János szerdán rosszul lett, ám 30 perc elteltével sem indult el érte a mentő – tudta meg a Magyar Nemzet. A színművészt végül egyik családtagja vitte kórházba, ahol intenzív osztályon kezelik. Az ügyben az Országos Mentőszolgálat minden részletre kiterjedő vizsgálatot indított, ők megállapították, hogy hibásan mérlegelt a mentésirányító.

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen Gálvölgyi János rosszulléte ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) 

– közölte a Magyar Nemzet megkeresésére a rendőrség.

Gálvölgyi János szerdán délelőtt lett rosszul otthonában. Nem kapott levegőt, félrebeszélt, és sürgősen kórházba kellett vinni. Kihívták hozzá a mentőt, de mivel fél óra elteltével sem indították el érte a rohamkocsit, az egyik családtagja vitte be a kórházba a hetvennégy éves színművészt.

A színész előbb a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára került, majd átvitték egy másik kórházba. Gálvölgyit jelenleg intenzív osztályon ápolják, állapota súlyos, de stabil. 

Az eset miatt belső vizsgálat indult a mentőknél, hogy megfelelően kezelte-e a helyzetet a mentésirányítás.

A vizsgálat megállapította: a segélyhívást fogadó mentésirányító rosszul döntött, amikor a bejelentőtől kapott információk alapján az esetet nem az életveszélyes kategóriába sorolta. Ennek következtében nem küldték ki azonnal a rendelkezésre álló és riasztható rohamkocsit.

Az ügyben Tényi István – notórius be- és feljelentő állampolgár – is a hatósághoz fordult, feljelentését vélhetően csatolni fogják a már megindult eljárás irataihoz.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk