Schilling Árpád: „Állj ki, és mondd azt, hogy nem volt rendben, amit csináltál!”

  • narancs.hu
  • 2017. október 27.

Bűn

Szerinte Marton László megkerülte a problémát.

Miután Marton László tegnap bocsánatkérő közleményt juttatott el az MTI-hez, a Blikk megkérdezte a Martonnak megbocsátó Sárosdi Lilla férjét is, hogy mi a véleménye a Vígszínház korábbi igazgatójának bocsánatkéréséről. Schilling Árpád azt mondta a lapnak, hogy szerinte Marton megkerülte a problémát, és ha lehetne, ő azt mondaná neki: „Állj ki, és mondd azt, hogy nem volt rendben, amit csináltál!”

false

Schilling szerint Marton „ezzel azt közvetíti a világ felé, hogy az közeledésnek, udvarlásnak számít, ha egy nő arca elé tolom a hímtagomat, mindezt úgy, hogy a másik fél nem kérte. Ezt nem lehet! Ne a nő felelőssége legyen az, hogy a férfiak herék! Verebes István meg elmondja, hogy szegény Marton, az öregember a halálán van, aztán ez a nyilatkozat. Szerintem Martonnak nem kávézókba kéne járnia Verebessel, hanem pszichológushoz. Hiszem, hogy nem volt tisztában a tette súlyával, neki ez természetes volt. Akár még hősként is kijöhetne ebből az egészből, de akkor szembe kell néznie a tettével, és mindent elmondani”.

A rendező azt is elmondta, hogy a feleségén bár nagy volt a nyomás, „de nem kell ezért sajnálni, az ő döntése volt. Nem én biztattam, sőt óva intettem, hogy körbehaknizza a történetével a médiát. Mi családként is erős egység vagyunk, van két gyermekünk, remélem, hamarosan rendeződik minden”.

Közben kiderült, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora, M. Tóth Géza etikai vizsgálatot indít Marton László ellen. A vizsgálat önkéntes alapon zajlik majd, és olyan egykori hallgatókkal is beszélnek, akik ma már a szakmában dolgoznak.

Figyelmébe ajánljuk