Szexuális zaklatás miatt jelentették fel a honvédség egyik alezredesét

  • narancs.hu
  • 2021. június 30.

Bűn

Az ügyészségi eljárás folyamatban van.

A honvédség egyik magas rangú tisztje ellen indítottak ügyészségi nyomozást és honvédségen belüli eljárást is, a vádak szerint több beosztottját is rendszeresen szexuálisan zaklatta - számol be a hvg.hu.

A cikk szerint az ügyben érintett alezredes ellen az ügyészségen tett feljelentést egy női beosztottja még januárban, miután állítása szerint a honvédségen belül senki sem segített neki.  A portálnak nyilatkozó, eljárást indító nő arról beszélt, hogy az alezredes szexuálisan zaklatta és többször szexre is kényszerítette. 

A hvg.hu arról is beszámol, hogy információik szerint az ügyben egy belső eljárást is indítottak, ám az ún. méltatlansági eljárást időközben megszüntették. Mindemellett fegyelmi eljárás folyt az alezredes ellen. A Honvédelmi Minisztérium nem válaszolt a lap az ügyet érintő kérdéseire.

A hvg.hu által megszerzett vizsgálati iratok alapján azonban az ügyészségi nyomozás  legsúlyosabb következménye is csak az lehet, hogy lefokozzák az érintett alezredest. Az ügyészségi eljárás még folyamatban van, de afeljelentést tevőn kívül még senkit nem hallgattak meg az ügyben. 

Figyelmébe ajánljuk