Homofób támadás érhetett két pécsi orvost

  • narancs.hu
  • 2021. június 29.

Belpol

Két férfi megtámadta őket, egyikük eszméletét is vesztette. 

Vasárnap reggel két fiatal férfi megtámadott két másik férfit Pécsett, az RTL Klub információi szerint homofób támadásról lehet szó.

A csatorna híradójában elhangzott, a férfiak előbb szóváltásba keveredtek, majd a két támadó többször megütötte a két másikat, megrúgták őket, és egyikük az eszméletét is elvesztette. Az RTL Klub úgy tudja, a két áldozat két meleg orvos volt. 

Szántó Valentin, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, a sértettek szexuális beállítottsága nem közérdekű adat, de a rendőrség minden körülményt vizsgál az esettel kapcsolatban, és vizsgálják, miért támadtak rájuk. 

Dudits Luca, a Háttér Társaság munkatársa a csatornának azt mondta, az elmúlt hetek történései beigazolják a korábbi félelmeiket, hogy a parlament által elfogadott, az utolsó pillanatban homofóbra átszabott pedofilellenes törvény miatt az LMBTQ emberek és fiatalok biztonsága kerül még jobban veszélybe. 

Mint arról korábban beszámoltunk, múlt héten a Budapesten játszott portugál-francia Eb-meccsen a Puskás Arénában köptek le és ütöttek meg két fiatal német nőt, akik szivárványos arcfestéssel mentek a meccsre. Az ő támadóikat azóta elfogták, egy apa és fia volt

Szijjártó Péter külügyminiszter ugyanakkor hétfő este az ATV-ben arról beszélt, hogy szerinte "nem jogos, hogy sértve és bántva érzik magukat a homoszexuálisok, mert a törvény nem csak a homoszexuális propagandáról, vagy a homoszexuális lét propagálásáról szól". 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk