Szexuális zaklatás vádja miatt nem hagyhatja el Dél-Koreát az úszó Kenderesi Tamás

  • narancs.hu
  • 2019. július 28.

Bűn

Egy 18 éves nőt zaklathatott egy éjszakai szórakozóhelyen a magyar úszó. Kenderesi állítólag tagadta a vádakat.

A dél-koreai rendőrség vasárnap hajnalban letartóztatta és kihallgatta az olimpiai bronzérmes magyar úszót, Kenderesi Tamást, írta meg a Reuters és a New York Times. Kenderesi a vizes világbajnokságon részt vevő magyar úszócsapat tagja, csütörtökön nyolcadik lett 200 pillangón.

A hatóságok szexuális zaklatás ügyében nyomoznak, Kenderesit egy éjszakai szórakozóhelyen történt esetről kérdezték.

A Yonhap hírügynökség cikke szerint egy 18 éves nő hívta ki a rendőrséget hajnali 3 óra körül, Kenderesit a helyszínen előállították. A cikk szerint Kenderesi tagadta a vádakat.

A kihallgatás után Kenderesit elengedték, de a folyamatban lévő nyomozás miatt 10 napig nem hagyhatja el az országot.

Frissítás 13:50: A Magyar Úszó Szövetség közleményben reagált: együttműködnek a hatóságokkal, ha igazolást nyer Kenderesi vétkessége,a fegyelmi bizottság jár el a büntetés kiszabásában. A teljes közlemény:

"A Magyar Úszó Szövetség a koreai magyar nagykövetség munkatársaival együttműködve mindent elkövet annak érdekében, hogy kétséget kizáróan tisztázódjék, jogosak-e a Kenderesi Tamás ellen felhozott vádak.

A vizsgálati szakaszban a magyar válogatott tagját megilleti az ártatlanság vélelme, ugyanakkor ha hivatalosan igazolást nyer vétkessége, úgy a MÚSZ a szövetség fegyelmi bizottságát fogja felkérni a további lépések megtételére.

A Magyar Úszó Szövetség elítél mindennemű, az emberi méltóságot sértő cselekedetet, a magyar úszóválogatott tagjaitól pedig mindenkor a nemzeti színekhez és a sportág hagyományaihoz méltó magatartást követel meg. Ezen elvek megsértői az elkövetett vétség súlyának megfelelő büntetésre számíthatnak."

false

 

Fotó: MTI

Figyelmébe ajánljuk