Újabb nőgyógyászati és pszichológiai vizsgálatok során kell az igazát bizonyítania a lúgos orvos áldozatának

  • narancs.hu
  • 2020. január 18.

Bűn

A Renner Erika által indított kártérítési per során kér új szakértői vizsgálatot a bíró. A támadó elleni büntetőeljárásban az áldozatot többször is megvizsgálták.

Újra nőgyógyászati és pszichológiai vizsgálatoknak kell alávetnie magát a lúgos orvos áldozatának, mert a bíró ezt kérte az általa indított kártérítési perben – derült ki az RTL Klub Híradójából.

Renner Erika ügyvédje szerint a bíró annak ellenére kér újabb vizsgálatokat, hogy a támadó elleni büntetőeljárásban az áldozatot többször is megvizsgálták.

A bíró annak megállapítását kérte, képes-e a nő az elszenvedett támadást  után szexuális életre, valamint, arra, hogy miután leöntötték lúggal, valóban életveszélyes állapotban volt-e. Mindezt annak ellenére, hogy a támadót életveszélyt okozó súlyos testi sértés miatt ítélték el.

A lúgos orvos áldozatának ügyvédje szerint nem lenne szükség új vizsgálatokra, csak feleslegesen felzaklatják az áldozatot, és nehezítik a vele történtek feldolgozását.

A Fővárosi Törvényszék szerint gyakori, hogy második szakértői vizsgálatot is kér a bíró, azért hogy meg lehessen állapítani a kártérítés mértékét.