Az Iparkamara szerint a repoharak rendszerének átalakítására van szükség

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. november 17.

Élet + Mód

Társadalmi egyeztetés indul a kérdésben.

Társadalmi egyeztetés kezdődött a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a Zöld Követ Egyesület szervezésében a visszaváltható műanyag poharakról. 

A kezdeményezők a felhasználói szokásokat és elvárásokat térképeznék föl, a repohár-rendszer átalakításánál ugyanis a visszajelzéseket is figyelembe vennék. A változtatásra szerintük azért van szükség, mert a rendezvényeken használatos műanyag poharak beváltása megoldatlan. Pedig a fogyasztónak jár a betétdíj, ha szeretné azt visszakapni. Technikai akadálya ennek nincs, de meg kell oldani azt is, hogy a repohár az értékesítés után máshol ne legyen beváltható úgy, hogy az egyik helyen nyereség, a másikon veszteség keletkezzen.

Fenntarthatósági okokból ugyancsak szükség van új szabályozásra, januártól nem is lehet egyszer használatos műanyag poharakat kiadni – indokolta a csütörtökön kezdődött felmérést a BKIK és a Zöld Követ Egyesület. Többek között arra kíváncsiak, hányszor használnak a fogyasztók repoharat, melyik fajtát kedvelik a legjobban, és milyen megoldást látnának szívesen a mostani helyett. A válaszokat december 11-ig várják.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk