Cianid veszély miatt hívnak vissza mandulákat

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. február 8.

Élet + Mód

Nézze meg, hogy ilyet vásárolt-e, és ha igen, ne egye meg! 

Különböző kiszerelésű mandula és őrölt mandula termékeket hív vissza a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), mert cianid veszély áll fenn – tájékoztatott a hivatal kedden.

A magas keserűmandula tartalom miatt a termékben magas az amigdalin mennyisége, amely az emberi szervezetben cianiddá alakul – magyarázták.

Az érintett termékek: 

  • Alnatura Bio Mandeln 200 grammos kiszerelésű, spanyolországi eredetű, idén november végén lejáró, a Müller üzletlánc által forgalmazott termék.
  • Alnatura Bio Mandeln 150 grammos őrölt mandula, amely ugyancsak a Müller üzletláncban kapható és Spanyolországból származik; ennek a minőségmegőrzési ideje idén augusztus 10.
  • Dennree márkájú, 250 grammos, spanyolországi eredetű Európai mandulát ugyancsak érinti a visszahívás; az idén augusztus 26-ai lejáratú termékeket nem szabad elfogyasztani.

A Nébih azt javasolta, hogy aki vásárolt a visszahívásban érintett termékekből, az ne fogyassza el, és a vásárlás helyén érdeklődjön a vételár visszatérítésének lehetőségéről. 

A problémás termékekről fotó is megtekinthető a hivatal honlapján ide kattintva

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

A Fehér Házban tett látogatást a román elnök

  • Narancs.hu/MTI

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.