Leáll a valódi szőrme feldolgozásával a Dolce & Gabbana

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. január 31.

Élet + Mód

Ettől az évtől inkább az állatbarát műszőrmére térnek át. 

Nem készít több divatcikket állatszőrméből a Dolce & Gabbana. A luxusdivatház hétfőn jelentette be, hogy ettől az évtől kezdve kollekcióiban az állatbarát műszőrmékre tér át.

 A milánói dizvatház, amely döntését a Humane Society International nemzetközi állatvédő szervezettel karöltve jelentette be, olyan divatmárkákhoz csatlakozik vállalásával, mint az Armani, a Gucci, a Prada és a Moncler, amelyek már elfogadták a Fur Free Alliance (Szőrmementes Szövetség) nemzetközi állatjogi hálózat útmutatását.

 A Dolce & Gabbana kommunikációs és marketinges szóvivője közleményében hangsúlyozta, hogy a cég olyan fenntartható jövőn dolgozik, amelyben nem szerepel az állati szőrme felhasználása.

A bejelentés szerint azonban a szőrmekészítő mesterekkel továbbra is együtt dolgoznak, hogy megőrizzék a munkahelyeket és a mesterségbeli tudást.

Olaszországban az idei évtől tilos a szőrmés állatok tenyésztése. Az utóbbi két évtizedben mintegy 20 országban tiltották meg vagy korlátozták az állatok tenyésztését pusztán a szőrméjükért.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Bányai Kelemen Barna: Engem a szerelem vezérelt

A színész hat éve tagja a Katona József Színház társulatának, de sokfelé játszik, most épp a Radnótiban volt bemutatója. Az Ördög Tamással folytatott munkáról, a Tarnóczi Jakab-féle Extázisról és a Mohácsi testvérekről is beszéltünk vele, s persze szó esett a filmezésről is.