Neonáci trollok zaklatták a zsidó nőt, 14 millió dollár kártérítést kaphat

  • B.P.M
  • 2019. július 16.

Élet + Mód

A Daily Stormer arra ösztönözte az olvasóit, hogy lépjenek kapcsolatba Tanya Gersh ingatlanközvetítővel.

14 millió dollár kártérítés kifizetésére kötelezné annak a neonáci portálnak a kiadóját egy bíró, amely hónapokon keresztül arra ösztönözte az olvasóit, hogy lépjenek kapcsolatba egy zsidó származású nővel és a családjával – írta a Guardian.

Jeremiah Lynch szerint egy ún. „zaklató kampány” indult a montanai Anglin Tanya Gersh ingatlanközvetítő ellen. A Daily Stormer nevű lap azt állította, hogy a nő igazságtalanul kérte számon a helyi nacionalista Richard Spencer anyján, Sherry Spenceren a fia tetteit, aki ugyancsak a városban élt.

Tanya Gersh

Tanya Gersh

Fotó: YouTube

A férfi korábban Washingtonban egy konferencián azt kiabálta: „Hail Trump! Hail our people! Hail victory!”

A neonáci portál közzétette Gersh nevét, címét, elérhetőségét, valamint fényképeket, amin a 12 éves gyermekével látható, úgy megszerkesztve, mintha az auschwitzi koncentrációs táborban lennének.

Gersh azt nyilatkozta, fenyegető e-maileket, SMS-eket és hangüzeneteket kapott. Volt, amelyikben az állt, „kemencébe dobják és elgázosítják”. Hozzátette, előfordult, hogy nem mert megállni az autójával, mert attól tartott, hogy zaklatni fogják a vásárlóit.

Lynch szerint Gersht 10 millió dollár bűnügyi kártérítés illeti, valamint további 4 millió dollár az elvesztett jövedelemért, fájdalmáért és szenvedéséért. (The Guardian)

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?