Végstádiumú betegként kezelik Pelét

  • narancs.hu
  • 2022. december 3.

Élet + Mód

A legendás labdarúgó szervezete nem reagál a kemoterápiára.

A brazil futball nagysága, Pelé palliatív kezelést kap, miután nem reagál a szervezete a kemoterápiára, írja a Folha de Sao Paulo nyomán a Guardian. A nyolcvankét éves egykori sportoló vastagbélrákkal küzd, jelenleg már csak a légzését könnyítik és a fájdalmait enyhítik a São Paulo-i Albert Einstein kórházban.

A futballista kedden még igyekezett megnyugtatni a követőit Instagramon, amikor arról írt, havi látogatását teszi a kórházban. A katari világbajnokságról posztolt, ahol egy hatalmas kivetítőn jobbulást kívánnak neki.

Edson Arantes do Nascimento, akit mindenki csak rövidebb becenevén ismer, tizenhét évesen lett világsztár, amikor hat gólt lőtt az 1958-as világkupán, ezek közül kettőt a döntőben Svédország ellen. 1977-ben vonult visssza, és tavaly szeptemberben diagnosztizálták rákkal.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk