M1-es műsorvezető: jövőre biztosíthatjuk, hogy ne kerüljön olyanok kezébe a kormányzás, akik gyűlölnek mindent, ami magyar

  • narancs.hu
  • 2021. október 10.

Fekete Lyuk

A kiegyensúlyozott tájékoztatás egy újabb precedense. 

„Egy biztos, akár a gyermekeinket, akár a határainkat, akár a hagyományainkat, kultúránkat, hitünket akarjuk megvédeni, az rajtunk is múlik. Népszavazáson, nemzeti konzultáción részt vehetünk a politika alakításában és a jövő évi választáson biztosíthatjuk, hogy ne kerüljön olyan pártok kezébe a kormányzás, akik gyűlölnek mindent, ami magyar és keresztény, és inkább, akár bosszúból is, bevándorló országgá változtatnák hazánkat” – mondta Bende Balázs a M1 csatornáján sugárzott Világ című műsorban, amit a 444.hu szúrt ki. 

A Szabad Európa tavaly év végén írta meg, hogy egy hangfelvételen Bende, az MTVA egyik vezető szerkesztője nyíltan beszélt arról egy értekezleten, mik a politikai elvárások az intézményben. Ő tiltotta le először tiltotta le Greta Thunberget a közmédiánál, mondván Greta Nagy Blanka ellenzéki aktivistára emlékezteti őt. Bende Balázs határozott instrukciókat adott beosztottjainak azzal kapcsolatban, hogyan kell majd dolgozniuk a 2019-es EP-kampány alatt. Többek között azt közölte a kollégáival, hogy az MTVA-ban nem az ellenzéket támogatják, és akinek ez nem tetszik az azonnal adja be a felmondását.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk