A DK követeli: Ne tartson beszédet Sulyok Tamás a holokauszt emléknapon

  • narancs.hu
  • 2024. április 10.

Fekete Lyuk

A párt szerint nem az a baj, ha valakinek ilyen felmenői vannak, hanem az, ha letagadja.

„Hiába derült ki már megválasztása után Sulyok Tamásról, hogy hazudott édesapjáról, aki valójában a Magyar Nemzetiszocialista Párt székesfehérvári szervezetének vezetője volt, a köztársasági elnök most mégis arra készül, hogy április 16-án beszédet mondjon a holokauszt emléknapon” – közölte Gyurcsány Ferenc pártja. 

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök ne mondjon beszédet a holokauszt emléknapon. A DK szerint

senki sem felelős a felmenői bűneiért, de azért igen, hogy szembenéz-e a családja múltjával vagy inkább hazudik róla.

Ha Sulyok Tamásnak semmi mondanivalója nincs az országnak arról, hogy édesapja a magyar zsidók deportálását „megtisztulásnak” nevezte, hogy édesapja a német megszállást ünnepelve „zsidó vértől mentes” polgárok csatlakozását várta, valamint, hogy édesapja elhurcolt zsidók lakását kérte pártirodának, amelybe „zsidóbútorokat” is igényelt, akkor ne akarjon beszédet mondani a holokauszt emléknapon sem, hanem hallgasson, ahogy eddig tette – írja a párt.

A témában Karsai László történésszel készült interjúnkat ajánljuk, aki a témára bukkant.  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk