Menczer Tamás elmagyarázta, miért jogos, hogy kirúgták a Magyar Péter tüntetésén felszólaló lelkészt

  • narancs.hu
  • 2024. április 10.

Fekete Lyuk

A Fidesz kommunikációs államtitkára mintha összekeverné a kormányt az állammal.

„Most látom a mai megtisztelő figyelmét. Íme a válasz: Miért kellene a kormánynak egy olyan emberben megbíznia, aki meg akarja buktatni?!”

– válaszolta  Menczer Tamás, a Fidesz frissen kinevezett kommunikációs igazgatója Magyar Péternek a Facebookon azt magyarázva, miért rúgták ki a szombati százezres ellenzéki tüntetés egyik felszólalóját, Tarr Zoltán református lelkészt a rendezvényen való közreműködése miatt azonnali hatállyal.

Az egykori zsinati tanácsos Magyar Péter tüntetésén a kegyelmi ügyről mondta, elfogadhatatlan Balog Zoltán tette, és az is, ahogy az ügy kirobbanása óta viselkedik az egykori miniszter.

Magyar Péter arról írt, hogy Tarr próbaidős alkalmazott volt egy állami technológiai cégnél, így jogi aggályt nem emelhetnek. „De súlyos erkölcsi elveket sért és alaptörvény-ellenes , ha valakit véleményéért és annak felvállalásáért utcára tesznek” – írta. Szerinte a református lelkész egyetlen „bűne”, hogy felszólalt a szombati tüntetésen, és szót emelt Balog Zoltán ellen.

Magyar emellett felkérte Tarrt, legyen a frissen alakuló pártjának egyik EP-képviselőjelöltje. A református lelkész hétfőn a Válasz Online-nak adott interjújában arról beszélt, hogy ingyen adta át az általa alapított egyesületet Magyar Péternek. Elmondta, hogy Magyar Pétert nem ő kereste meg, egy közös ismerősük hozta össze őket, de a kegyelmi ügy volt a közös pont. „Már elhatároztuk a megszüntetését, amikor kiderült, hogy Magyar Péternek egyesületre van szüksége. A neve is nagyon jó volt: Legyél a változás! Abban maradtunk, hogy mivel nekünk úgysincs épp tervünk vele, átadjuk neki” – mondta Tarr Zoltán.

Menczer Tamás szinte szárnyal kommunikációs államtitkárként, legutóbb azzal támadta meg Magyar Pétert, hogy női napszemüveget hord.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk