A Fidesz budapesti szervezete Szálasihoz hasonlítja Karácsony Gergelyt

  • narancs.hu
  • 2020. június 17.

Fekete Lyuk

A sorosozás és a migránsozás után a nyilasozás lett a divat?

A Lánchíd felújítása körüli politikai csatározás olyannyira megihlette a Fideszt, hogy a Fidesz Budapest nevű Facebook oldalon a párt egy közismert történelmi fotó meghekkelt változatát tette közzé – vette észre a Szombat. A Szálasi Ferencről készült eredeti kép helyére Karácsony Gergely fejét montírozták azzal a felirattal, hogy "Kellene ide egy biciklisáv!".

false

Az eredeti képet 1946-ban Reismann Mariann fotóművész készítette: a megbilincselt tömeggyilkos nyilasvezér Szálasi Ferencnek, népbírósági tárgyalása előtt megmutatták a rommá lőtt fővárost.

false

A Fidesz a meghekkelt variációhoz magyarázatul Láng Zsoltot idézte, miszerint a "Lánchíd felújításába nem kell belehalni, elég lenne elkezdeni dolgozni". A párt kommentárja szerint "a felújítás halaszthatatlan a források rendelkezésre állnak, mégis azt látjuk, hogy Karácsony Gergely munka helyett csak kifogásokat keres, és a kormányra mutogat".

A Fidesz durva húzása, a nyilasozás, a főpolgármester Szálasihoz való hasonlítása úgy tűnik, utólag a párt szerint sem volt helyén való, a képet azóta a Fidesz eltávolította a Facebook oldalról.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?