A frissen kinevezett 22 éves helyettes államtitkár szerint Oroszországtól kell tartania Európának

  • narancs.hu
  • 2019. december 30.

Fekete Lyuk

A nagyhatalom jelenti a legnagyobb külső veszélyforrást a kontinens számára.

"Szerencsére a terrorizmus nem olyan nagy probléma Európában. Természetesen voltak ezek a nagyon szomorú és borzalmas esetek, de szerencsére ez nem egy trend. Azt gondolom, ha külső biztonsági kockázatokról beszélünk, akkor Oroszországot kell, hogy mondjam. Mert láttuk, ahogy Oroszország a dezinformációt, mint stratégia használja, hogy káoszt okozzon Amerikában és Európában. Ez olyan fajta fenyegetés, amitől leginkább nem félnünk kell, hanem felkészülni rá" - mondta el Rácz Zsófia idén nyáron egy podcastban, szúrta ki az Index.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára december elején a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a 22 éves joghallgató lesz az új helyettes államtitkár. A kedvéért még törvényt is módosítottak.

Rácz Zsófia 22 évesen lett helyettes államtitkár

Korábban az Alapjogokért Központban dolgozott. "Rendhagyó módon nem sajtótájékoztatón, hanem itt, a közösségi médiában szeretném bemutatni Önöknek azt az ifjú hölgyet, aki helyettes államtitkárként a fiatalokat fogja képviselni, és értük fog dolgozni az államtitkárságon.Zsófi 22 éves joghallgató, korábban Magyarország ENSZ ifjúsági küldötte volt, dolgozott politikai elemzőként is.

Rácz Zsófia az Alapjogokért Központban dolgozott, majd onnan ment ki Washingtonba egy féléves ösztöndíjra, hazatérve pedig rögtön helyettes államtitkárt csináltak belőle. Idén nyáron, washingtoni tartózkodása idején a Global Policy Institute podcast adásának vendége volt, ott beszélt az EU-ról, Brüsszelről, a V4-ekről és a migrációról. És ott hangzott el a fenti válasz is arra a kérdésre, hogy Rácz szerint ki fenyegeti ma Európát, honnan érkezhet külső fenyegetés: Irántól, Oroszországtól vagy talán a terrorizmustól?

A podcastot itt lehet meghallgatni, megnézni.

Figyelmébe ajánljuk