A helyettes államtitkár San Fransiscóban a cserkészekkel kampányolt

  • narancs.hu
  • 2018. február 4.

Fekete Lyuk

Ennyi hülyeséget még a komcsik sem mondtak az úttörökről.

A cserkészség életforma és elköteleződés, olyan jellemformáló erő, mellyel a közösség tagjai a nemzeti kultúrát, hagyományt és identitást egészen gyermekkortól őrzik – hangsúlyozta dr. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára szombat este, a 45. alkalommal megrendezett magyar cserkészbálon San Franciscóban. Az MTI tudósítása szerint a helyettes államtitkár úgy véli: a cserkészek őrző-védő tevékenysége az anyaországtól több ezer kilométerre élő magyarság fennmaradásának biztosítéka.

Itt még Budapesten beszél Dr. Szilágyi

Itt még Budapesten beszél dr. Szilágyi

Fotó: MTI – Soós Lajos

A cserkészcsoportok mellett fontos kiemelni a Magyar Katolikus Misszió és a San Francisco Környéki Magyar Iskola áldásos tevékenységét is, amelynek tagjai nagyban hozzájárulnak

a magyar kultúra virágzásához

az Amerikai Egyesült Államok nyugati partján – hangsúlyozta Szilágyi Péter, majd rátért a lényegre. A h. államtitkár ugyanis arról beszélt, hogy mivel a magyar kormány 2010 óta „biztos hátországként” áll a diaszpóra magyarsága mögött, ahhoz, hogy ez a jövőben is így maradjon és a „megkezdett munka folytatódjon”, fontos, hogy a külhonban élő magyarok is hallassák hangjukat a közelgő magyarországi országgyűlési választásokon.

Figyelmébe ajánljuk