A nap gondolata: Mindig akkor jön a szárazság, amikor az emberek elfordulnak a vallástól

  • Narancs.hu/MTI
  • 2018. január 26.

Fekete Lyuk

Ezt nem a középkorban mondták, hanem ma. Nem is akárki, nem is akárhol!

Az egyik vezető iráni hittudós szerint a kishitűség okozza a vízhiányt az iszlám köztársaságban. „Akkor jelentkeznek szárazságok, amikor az emberek nem hisznek többé a vallási értékekben” – jelentette ki pénteken Dzsafar Szobáni ajatollah.

Erős, nem?

Az IRNA iráni hírügynökség beszámolója szerint Szobáni egyenes kapcsolatot vélt felfedezni az eső és a vallási értelemben vett „tisztaság” között. Az ajatollah megjegyezte: az összefüggést a Korán és az iszlám elbeszélések is többször megemlítik. Mindez még akkor is az igazság, ha nem is lehet laborban bizonyítani – szögezte le a vallástudós, miután Reza Ardakanian energiaügyi miniszterrel találkozott.

Irán jelenleg egyébként súlyos vízhiánnyal küzd.

Hogy milyen fontos egy ajatollah megnyilatkozása Iránban, azt jól jelzi, hogy maga az elnök volt kénytelen reagálni rá. Haszan Róháni ugyanis ismételten emlékeztette az ország síita muszlim papságát, hogy kijelentéseikkel kockára teszik a fiatal generációk támogatását az iszlám köztársaság rendszere iránt. Úgy fogalmazott, éppen a fiatalok veszíthetik el így vallási értékrendszerüket.

Micsoda repedések!

Figyelmébe ajánljuk