Fullba' tolják: az uniós ügyekért felelős államtitkár szerint a brüsszeli elit nihilista

  • B.P.M
  • 2019. május 23.

Fekete Lyuk

„A Néppárt minden kompromisszumot megköt a többség megszerzéséért, ellenben a Fidesszel” - állítja az államtitkár

„Egyetlenegy hatalomtechnikai vezérelvük van csupán: többség minden áron, ami mentén bármilyen kompromisszumot megkötnek." "Egy uszító közösséggé kezd válni, ami szétveri az együttműködést."

Nem, Varga Judit ezeket nem a Fideszről mondta. Hanem a brüsszeli uniós elitről, a Néppártról. Varga a kormánypárti Magyar Nemzetnek adott interjújában mondott még pár cifra dolgot. Például, hogy a Fidesz elvi alapokon áll és nem köt elvtelen kompromisszumokat a szavazatokért. Aztán: "a jogállamiság minden európai uniós tagállam lényegéhez hozzátartozik, benne van az alkotmányukban. Ezt megkérdőjelezni csak azért, mert valaki – például a bevándorlás terén – nem a fősodor politikáját követi, elfogadhatatlan” – fogalmazott. Szerinte a brüsszeli elit nem hisz már semmiben, cinikus. Aki nem hisz már semmiben, az per definitionem nihilista – tesszük hozzá.

Az államtitkár – aki felkerült a Forbes magazin legbefolyásosabb nőket összegező listájára – már korábban is gyalulta az uniót: G. Fodor Gábor HírTV-s műsorában például azt mondta, hogy hiányzik a „mammutledöntő férfitípus” Brüsszelből:

„Brüsszelben hiányzik a mammutledöntő férfitípus" - magasztos beszélgetés G.F.G. műsorában

Varga Judit pedig egy „spontán feminista." „Jó estét kívánok! Ma esti vendégem Varga Judit, a nemzet lobbistája!" - konferálta fel G. Fodor Gábor (GFG), a Századvég Alapítvány kuratóriumának elnöke és a 888.hu kormánypárti portál főszerkesztője a Nyolcas című, HírTV-n futó műsorban az európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkárt.

(Borítóképünk forrása: Facebook/@VargaJuditMinisterofStateforEUAffairs)

Figyelmébe ajánljuk