A neten lehet böngészni Áder elmúlt három évét

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. június 13.

Fekete Lyuk

"Törvényes garanciák a munka világában" címmel hozza a digitális kiadvány a túlóratörvény aláírását.

Felkerült a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) honlapjára egy internetes évkönyv Áder János államfő második megbízatásának első három évéről.

Az Elnöki beszámoló ötszáznyolcvannégy oldalon, tematikus bontásban, összesen 6 fejezetben mutatja be a köztársasági elnök tevékenységét.

Áder János évkönyve

Áder János évkönyve

Fotó: KEH

 

A teljesítmény megbecsülése fejezetben Áder János beszámol a többi között a 2018-as Semmelweis-emlékév megnyitásáról, a Corvin-lánc és a Szent István-rend átadásáról, találkozásáról a Szilícium-völgyben dolgozó magyar kutatókkal, a Nemzeti Táncszínház megnyitójáról, illetve koszovói látogatásáról a KFOR-kontingensnél.

A Normativitás tematikán belül szót ejt például azokról a jogszabályokról, amelyeket visszaküldött az Országgyűlésnek, azokról, amelyekre alkotmánybírósági kontrollt kért, de azokról is, amelyeknek – alapos mérlegelés után – a kihirdetését kérte.

Ebben a fejezetben a lex CEU aláírása "Felelősséggel gyermekeink neveléséért", a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény "A tisztánlátás érdekében", a túlóratörvény aláírása pedig "Törvényes garanciák a munka világában" címmel szerepelnek.

A köztársasági elnök számos megemlékezésen rótta le kegyeletét – derül ki a Tisztelet és lelki kiegyezés fejezet beszámolóiból, míg az Új gesztusok címszó alatt szót ejt például határon túli diákok fogadásáról és a Nemzetközi Eucharisztikus Konferencia Társadalmi Bizottságának alakuló üléséről.

A Magyar érdekek képviselete fejezetben kitér a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés aláírására, látogatására Csángóföldön, valamint találkozóira a szomszédos országok államfőivel.

A Környezeti fenntarthatóság fejezetben az elnök beszámol részvételéről az ENSZ vízzel és természeti katasztrófák csökkentésével foglalkozó ülésén, valamint a tavaly októberben, Budapesten megrendezett Víz Világtalálkozóról.

Ha valaki kíváncsi Áder János elmúlt három évére, a kötetet itt lehet böngészni.

Figyelmébe ajánljuk